17 Eylül 2014 Çarşamba

Canik’te Bir Mini Yıldız Daha

Canik Mehmet A. Ersoy eğitim kampüsü 40 dönüm arazi üzerinde kurulu bir külliyedir.  Kampüs ile külliye arasında medeniyet dili farkı vardır. Asıl konumuz, bu farkı ortaya koymak değildir.  Konumuz, Canik Belediyesi tarafından eğitim ve kültür alanı olarak tahsis edilmiş 40 dönüm arazidir. Bu arazinin üzerinde Türkiye’nin en büyük Anadolu İmam-Hatip lisesi yanında, bir uygulama cami, 370 kişilik öğrenci yurdu, bir anaokulu, bir konferans salonu ile bir de kapalı spor salonu inşa edilecektir.

“Bir okul için bu kadar yere ne gerek var, başkan hayal kuruyor ve görüyor” diyen dostlarımız olmuştur. Hayal dedikleri şeyler gerçekleşmeye başlayınca da “hocam, biz bu işi baştan yeterince anlayamadık” demişlerdir.

26000 metrekare alana sahip Türkiye’nin en büyük Anadolu İmam-Hatip lisesinin 980 metrekare üzerinde kurulu 9 kat idari bloğu Samsunlu hayırseverimiz ve işadamımız Sayın Galip Öztürk Beyin büyük katkılarıyla tamamlanmak üzereyken, Sayın Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy Beyin özel bir kaynakta biriktirip aktaracağını ifade ettiği para ile kampüs bünyesinde yer alacak anaokulunu yaptıracağı müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Canikliler ve eğitim adına sevindirici bu müjdenin inşallah kampüsün diğer bölümleri için de gerçekleşeceğine inanıyoruz.

Atalarımız, “taşıma su ile değirmen dönmez” demişlerdir. Bununla beraber aynı zamanda “damlaya damlaya göl olur” da demişlerdir. Sayın valimiz “damlaya damlaya göl olur” atasözünü haklı çıkarmıştır. Sayın belediye başkanımız da 980 metrekare üzerinde kurulu 9 katın kaba ve kısmen de ince inşaat işleriniz yaparken; su ihtiyacımızı tankerlerle karşılayarak “değirmeni” döndürmüştür. Hem de her gün döndürmüştür.

İnanıyoruz ki yine damlacıklarımız göl olacak ve taşıma su ile değirmeni döndüreceğiz. Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
17.09.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder