25 Eylül 2014 Perşembe

Yorum “Sus”

Deprem ! Bafra’nın son zamanlardaki gündemi maalesef deprem. Kısa süre içerisinde üst üste yaşanan küçük ölçekli depremler, ciddi tedirginliğe yol açıyor. Karadeniz`in 10 km kadar açığında kıyıya paralel uzanan ters fay var. İlginç olan ise fay hatları deprem haritalarında yok. Neden muamma. Sorunun cevabını ne Kandilli ne İTÜ ne de KTÜ veriyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş’a göre depremle ilgili Samsun'un iki hassas bölgesi var. Bafra ve Çarşamba. Bafra’da 1943 yılında yaşanan büyük deprem ve ülkemizin deprem algısı toplamında yaşanan tedirginlik boş değil. Halk arasında konuşulan yakın zamanda şiddetli deprem olacak korkusundan öte, ortada bir B planının olmaması düşündürücü.

Sedde projesinin akıbeti
Bafra’nın geleceği için başta Belediye Başkanı Sayın Zihni Şahin olmak üzere, sağduyu sahibi birçok kesimlerce oldukça önemsenen Kızılırmak Sedde projesinin, bütün şehir yasasının ardından sekteye uğrayacağı kaygısına birinci ağızdan açıklama geldi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in “10 bin metrekarenin üzerindeki parklarda bahçelerde Büyükşehir’e iş düşüyor. Bu konuda Büyükşehir ile uyum içerisindeyiz. Nisan ayında çalışmalar hızlanacak. Biz Kültür Bakanlığı ve diğer kurumlarla istişareler içerisindeyiz. Amfi tiyatro ve Bafra panayırını düzenleyeceğimiz oradaki stantlarda Bafra`nın tarihi evlerini yansıması olacağı için onların, morsalkım yürüyüş yolu, belli yerlerini de Kültür Bakanlığı’nın hibeleri ile yaptıracağız” sözleri Bafra’nın sosyal yaşantısına büyük katma değer kazandıracak projeyi merak edenler için yeterli.

Bafra’nın Kelebekleri ve Ağlayan Evleri
Hemşire Türkan Zengin Karaboğa ve Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin`in bilinçaltımıza sunduğu sergi haklı bir beğeniyle karşılandı. İlgi yeterli miydi? Hayır ama vazgeçmek yok.

Türkan Hanımın yaklaşık 10 yıla sığdırdığı Bafra’nın Kelebekleri çalışmasının bizlerde bıraktığı etki, kelebek ömrü kadar olmamalı. Söz konusu çalışmanın maneviyatımıza ev sahipliği yapan Asri Mezarlıkta gerçekleştirilmiş olması ise güçlü bir farkındalık ortaya koyuyor.
Bafra’nın Ağlayan Evleri ise bir burukluğun objektife yansıması.
Umut Derneği ile gönüllere seslenen Hülya Yangın Ertekin, bu kez de her biri farklı bir anıya ev sahipliği yapmış ve günümüzün kaderine terk edilmiş evleri ile bu kez de ilçe vicdanına güçlü bir sitem uçurmuş.

Kaymakam Katırcı’nın vedası
2 Eylül kararnamesi ile 3 yıllık Bafra hizmeti sona eren ve Mersin Vali Yardımcılığı’na atanan eski Kaymakam Sayın Ali Katırcı ile ilgili fikrim ise;
Yorum “sus” !..

/Birol BİRCAN
25.09.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder