13 Eylül 2014 Cumartesi

Terme’de Kömür Yok, Termik Santral Ne İş…

Terme’de termik santral kurmak isteyen Tim Avrasya firmasının sahibi Pamir Tuğlu’nun söylediği “Terme, termik santral kurmak için bu ülkedeki en ideal yerdir” sözü bir süredir kafama takılmış durumda. “Nasıl yani?” diye soruyorum kendi kendime. Termik santralciler için ne gibi bir avantaj sağlar bizim Terme. ‘Kömür’ desen. Bir kürek bile çıkmaz Terme civarından. Kömür yok yani Terme’de. Zehirlenebilecek deniz suyu var onu kabul ederim. Çok güzel de bir kumsalı var. Ki;
Belediye Başkanı Şenol Kul, Ağva gibi bir turistik cennet yapma hayalini kuruyor gelecekteki Terme’nin.

Yakılan kömürün külünü gömebileceğiniz boş arazileri de var onu da kabul ederim ama bu arada kömürün külünü gömerken, Termelilerin, dolayısıyla biz Samsunluların, hatta Ünyelilerin de külünü gömersiniz siz. Sahi nedir ‘termikçiler’ için Terme’yi avantajlı kılan unsur. Daha önce OMV’ye izin verdikleri için mi seçildi bu ilçe. Mobil santralcilere davetiye çıkaran şehir yöneticilerinin hala görevde olması mı, size avantaj sağlayan unsur? Söyleyin nedir? Su santrallerine amenna. Ki; Bizim topraklarımızda bolca var.

Hasan Uğurlu var. Altınkaya var. Derbent var, Balahor var. Var oğlu var.  Ne istiyorsunuz, Terme’den dolayısıyla Samsun’dan. Sizin bildiğiniz o eski Samsun yok artık. Öyle elinizi, kolunuzu sallaya, sallaya gelip bizi zehirleyemeyeceksiniz. Nasıl söylenir: “At terli” Yemezler. Terme direnecek. “Yaptırmayız” diyecek. Samsun’da topyekûn Terme halkına destek verecek. Öyle ya! Kömürle çalışacak termik santral kuracaksınız. Gidin nerede kömür nerede varsa gidin oraya kurun santralinizi. Düşün bizim yakamızdan….

/ Ragıp GÖKER
13 Eylül 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder