3 Eylül 2014 Çarşamba

Dünyada İslam, Türkiye’’de İmam-Hatip Fobisi

Fobi, belirli durum ve nesneler karşısında olağandışı gösterilen tepkinin ya da korkunun adıdır. Kubbealtı Lugatında fobi, “Bazı kimselerin belirli durumlar karşısında duydukları hastalık durumundaki mantık dışı korku” şeklinde tanımlanmıştır.

Dünyada şer güçler bir İslam fobisi ortaya atarak kanaatlerince İslamın yayılışını önlemeye çalışmaktadır. Bu konuda ne kadar kötü örnek varsa ortaya atılmaktadır. Şayet kötü örnek yoksa üretmeye çalışırlar. Çünkü bunların alternatifleri yoktur. Bir başka ifade ile İslamın doldurduğu boş gönüllere kendilerinin koyacak alternatif inanç sistemleri yoktur.

Küresel egemen güçlerin yerel uzantıları ve gayriresmi temsilcileri de Türkiye’de , “İmam-Hatip Fobisi” üretmeye ve yaygınlaştırmaya çalışmaktadırlar. Bunun en önemli nedeni ise açıkça DİN düşmanlığı yapacak cesaretlerinin olmayışıdır.

Türkiye’de din eğitimi- öğretimi yeterince verilmemektedir. İslam dini, okullarımızda öğretilmezse nerede öğretilecektir? Mustafa Kemal Atatürk, “ herkes dinini öğrenecektir, burası da mekteptir-okuldur” derken yanlış mı söylemiştir? Yaz aylarında 4-5 hafta camilerimizde verilen derslerle İslam öğretilebilir mi? Aynı şekilde bir matematiği, bir fiziği ya da bir tarihi öğretebilir miyiz? Samimi herhangi bir din mensubu için dininin eğitimi-öğretimi bir matematik eğitim ve öğretiminden asla önemsiz değildir.

Altı binden fazla Ayet-i Kerime ve yüz binlerle ifade edilen Hadisler ile bunlardan çıkarılan hükümler insanların ihtiyaçlarını karşılamak içindir. Bunların temel esaslarını öğretmeyen bir sistem eksik demektir. Bunun için diyoruz ki, İmam-Hatip okulları yetersizdir.

İmam-Hatip fobisini yayanlar asla samimi değildir. Kaçak güreşmelerine ve İslama olan düşmanlıklarına İmam-Hatip kılıfını uydurmalarına gerek yoktur. Bu ülkede herkesin bu özgürlüğü vardır ve güvence altındadır. Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
03.09.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder