11 Eylül 2014 Perşembe

Asarcık’ta Hayrat Vakfı’nın Büyük Hayrı!

2013-2014 Eğitim-öğretim yılı sonunda  Asarcık’ta, belki de Türkiye’de bir örneği görülmeyen bir seferberlik ilan edilmişti. Tatile girmiş dört bin civarında Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine  Kaymakamlığın takibi ve müftülüğün organizesiyle  Hayrat Vakfı’nın sponsorluğuyla  Elif-ba cüzü dağıtılmıştı.

Burada hedef tatile girmiş çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’i öğretmekti. Bir başka ifade ile Asarcık’ı Açıkhava Kur’an kursuna çevirmekti . Ve öyle de oldu. Asarcık’ta gerçekleştirilmiş Kur’an-ı Kerim seferberliği, pek çoklarımızın gözünden kaçmış olabilir. Geçen hafta Asarcık’ta finali yapılmış bu seferberlik, unutulacak ve gözden kaçırılacak gibi değildir.  Hayrat Vakfı’nın sponsorluğu ile yaz kurslarında Kur’an okumayı öğrenen çocuklara üç bin(3000) Kur’an-ı Kerim dağıtılmıştır.

Asarcık’ın Sayın Kaymakamı,  Hayrat Vakfı’nın  bu hizmetine teşekkür etmiştir. Ama unutmamak gerekir ki, bu büyük hizmetin en büyük manevi sponsoru  kendileridir. Tabii ki bu arada Sayın Müftümüzün ve din görevlilerimizin de fedakarlığını unutmuyoruz.  İlçe çapında gerçekleştirilmiş bu seferberlik,  kolay  unutulamayacak ve izleri en az bir asır devam edecektir.  Nedeni ise, bu program  vesilesiyle Kur’an-ı Kerim’i öğrenen çocuklarımız, bir ömür boyu bunu ailelerinde ve çevrelerinde  konuşacaklardır. Hep gündemlerinde  olacaktır.

Bu seferberlik, Kur’an-ı Kerim’i Asarcıklıların yediden yetmişe herkesin  gündemine taşımıştır. Sayın kaymakamımızı, müftümüzü, değerli hocalarımızı, velilerimizi, emeği geçenleri ve en önemlisi çocuklarımızı kutluyoruz.

Kur’an-ı Kerim, Sevgililer sevgilisi Efendimiz(sav)’in ifadesiyle, “ konuşarak bize devamlı öğüt veren bir kitap”tır. Şiratülislam kaynaklı bir Hadis-i Şerifte Efendimiz(sav), “Kur’an-ı Kerim’e hizmet edenlerin anne ve babaları müşrik olarak ölseler dahi Allah(cc) onların azabını hafifletir” buyurmuşlardır.

Hayrat Vakfı’nın Samsun temsilciliğinin de  bu büyük hizmetini tebrik ediyoruz. Allah(cc)) onları da bizleri de bu yüce davanın hadimi/hizmetçisi eylesin diye de duada bulunuyoruz. Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
11.09.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder