30 Ağustos 2014 Cumartesi

Tamam Yağmur Yok Su Az Ama 'Anca mı Anladınız'..

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, bazen 'ön görüyle ilgili söylediği' sözleri eleştiriyorum.. Çünkü 'işler normal giderken' haklı gibi görülse de en küçük bir terslikte 'her şey alt üst oluyor'.. Büyük bir ihtimalle bizlere kırılıyorlardır.. Ama sonra haklı çıkmak istemiyorum.. Çünkü haklı çıkmamız demek Samsun'un zarar görmesi anlamına geliyor.. Çok örneği var..

Daha Belediye Başkanlığı'nın ilk yıllarında AKM'nin önüne yapılan alt geçit için 'Şehirler arası karayolunun altına alt geçit mi olur' diye eleştirmiştik.. Hem de deniz seviyesinin altında.. Kendisi karayolcu olduğu için 'Bize ondan daha mı iyi bileceksiniz' diye eleştiri yapanlar olmuştu.. Alt geçidi su bastı.. Astarı yüzünü geçti.. Hatta su basmayı bırakın, engelliler için giriş vardı, çıkışı yoktu, koca İstanbul medyasına kepaze olduk.. Komik geçit koydular adını.. Sonunda karayollarının müdürü de 'söyledi'. Karayolunun altına alt geçit olmaz..

Samsun'un alt yapısının zayıf olduğunu defalarca yazdık.. Aşırı bir yağmur yağarsa patlar bu dedik.. Defalarca patlamıştı zaten.. Dereler ıslah edilmiyordu, eleştirince de 'Büyük başkan o siz daha mı iyi bileceksiniz' diye eleştiri alıyorduk.. Yazık.. 14 can gitti Samsun'da..

Samsunlu tanınan bir iş adamı ve aynı zamanda Yusuf Ziya Yılmaz hayranı olan kişi "Sen öyle yazarken kızıyordum ama o sel olunca, hak verdim sana. Geleceği görememişler, ihmal etmişler" dedi.. İsmi bende saklı kalsın.. Sıkı fıkı dost sayılırlar.. Biliyorsunuz, Samsun'u geleceğe hazırlıyoruz diyorlardı ve hatta bunları seçim afişi bile yaptırmışlardı..

Samsun'da güzel olan şey yok mu elbette var.. İyi hizmetleri de var Samsun'da Başkan Yılmaz'ın.. Bana göre en büyük sorunu en çok övündüğü şey'.. 'Geleceği görememesi'.. Yani öngörü noksanlığı.. Çevre düzenlemesi, kentin gelişmesinde açılması gereken bulvarlar, görsel güzellikler, cafeler, sosyal alanlar konusunda 'sıkıntı yok'.. Ama gelecekle ilgili yaptığı hemen hemen her öngörü nedense patlıyor.. Ya da karşısına olumsuzluk olarak çıkıyor..

Şimdi bugünlerde susuzluktan söz etmeye başladı ya Başkan Yılmaz.. İşte yine bir öngörü eksikliği bu.. ESM Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, bu konuyu dile getirdiğinde Samsun'da su sorunu diye bir şey yoktu.. Barajlar boşalıyor, önlem alınmalı dedi.. Başkan Yılmaz'ın bakın o günlere tek açıklaması yok bu konuyla ilgili.. Köylerdeki su şebekelerinin kötülüğünden ya da hiç olmamasından yakınıyor.. Yani sanki su var da, şebeke yok ya da çok eski gibi anlatıyor.. Oysa Erdoğan, 'Su bitiyor' diyor.. Yılmaz, "Suyu nasıl getireceğiz' diye anlatıyor..

Mevsimsel bazı sorunlar var Vezirköprü'de biraz sıkıntı yaşanıyor diyor.. Taban tabana zıt bir durum.. Kim haklı çıktı, ESM Başkanı Erdoğan.. Su bitti, şebeke olsa ne yazar.. SASKİ ve DSİ o zaman su konusunda projeler üretse belki de bu günleri görmeyecektik..

Ama başkan Yılmaz, susuzluk kapıya dayanınca açıklamak gereğini duydu'.. Vatandaş belki de şimdi konuyu ciddiye alacak ve suyu daha dikkatli kullanacak.. Ama 'öngörü eksik olunca' son noktada açıklamalar geliyor ki; o da geç oluyor.. Yani insanın şimdi mi anladınız diyesi geliyor ama artık bunu yapmak geç.. Çünkü anlaşılan işimiz Allah'a kalmış.. Ne yapsak acaba.. Başkan Yılmaz'ın da katılacağı bir yağmur duasına mı çıksak.. Bu da sadece bir öngörü.. Benden değil, çaresizlikten..

/A.Yener CABBAR
30 Ağustos 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder