9 Ağustos 2014 Cumartesi

Şu 'SU' Meselesi..

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hemen her toplantısında 'su meselesinden' söz ediyor.. Neyse ki; kamuoyunun sorunu ile Başkan Yılmaz'ın gündemini aynı noktaya getirebildik.. Bu önemli bir gelişme.. Yoksa 'ne güzel öyküler dinliyorduk'.. Samsun sele 14 kurban veriyordu ama 'Samsun'un geleceğini inşa ediyoruz' gibi sözler duyuyorduk.. Vatandaş ilçelerden 3 araç değiştirerek, ile gelebiliyordu; Ulaşımda çağ atladık" deniliyordu.. Bir çok cadde, yol, köstebek yuvası gibiydi; Çiftlik AVM ticaretin kalbi olacak sözlerini pür dikkat dinliyorduk..

Sahil Yolu harika; istemeyenler duşları, kulübeleri yıkılanlar derlerken, köylü 'Bizim yol ne zaman' yapılacak diye soruyordu.. Şimdi hal öyle mi?.. İşadamlarıyla kahvaltı yapan Yılmaz, 'büyüyen ve gelişen bir Samsun'u anlatıyor ama köylerdeki su sorununu bile kentteki 'kahvaltının gündemine de' taşıyor..

Yani kırsaldaki vatandaşın gerçek gündemiyle karşı karşıyayız..
Varsın; birileri bu konuyu 'sayfalarına taşısın'..
Varsın; bazıları felaket tellallığı yapsın..
Varsın; bazıları köylerde organizasyon bozukluğu var desin..
Varsın; birileri Büyükşehir bunların hepsine nasıl yetişecek desin..

Sonuçta gündem Samsun'un gündemi.. Samsun 'Bütünşehir olduğuna göre', Vezirköprü'nün en uç köyündeki mezra da, Terme'nin en uç köyündeki vatandaşta Büyükşehir'in gündeminde olacak ve sorunlarına çözüm isteyecek.. Peki şu ana kadar yaşanan sorunlarda çözüm oluşturabildi mi?..Çok sınırlı sayıda, bazı iyileştirmeler olabilir ama ilçeler halen 'nasıl olacak bu iş' diye bekliyor.. Başkan Yılmaz, kuraklıktan yaşanan bazı sorunlar var; dönemsel diyor ama katılmıyorum açıkçası.. Kendi ifadesiyle 'içme suyu' sorunu almış başını gidiyor ve acınacak halde demişti..

Sonuçta İl Özel İdare'nin döneminin yeterli çalışma yapmadığı vurgulanıyordu bir anlamda.. Önümüzde sonbahar var ve yağışlı bir döneme giriliyor.. Dönemsel mi, yoksa sorun başlı başına bir çözüm mü arıyor, çok zaman kalmadı, göreceğiz.. Ama iyi olan bir şey var ki; kırsaldaki vatandaşın sorununu da 'kentteki süslü kahvaltı soflarına konuk olabildi'.. Başkan Yılmaz da, "Şu sıralarda su meselem var' diyerek, konuyu gündemine aldı.. Yani iyi yoldayız..
(…)

/A.Yener CABBAR
09 Ağustos 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder