4 Ağustos 2014 Pazartesi

Bütün Samsun Aksıyor

Samsun Büyükşehir’den Bütünşehir modeline terfi edince hizmetler de aksamaya başladı. Böyle bir başlangıçla karşınıza çıktığım için kusura bakmayın. Bayram öncesi kendime, Yener Cabbar’ın da hoşgörüsüne sığınıp izin vermiştim, vermez olaydım. Bizler yazmadan duramıyoruz. O nedenle de bayramın geçmesini ve sizlerle yeniden buluşmayı iple çektim. Çektim ancak ipi koparmadım şükürler olsun. Dedim ya hizmetler aksamaya başladı.

Buradan devam edelim. Samsun’un en batıdaki ilçesi Yakakent’te bayram sonrası hafta sonu Deniz Oyunları festivali vardı. Tam da “Festival” oldu. Önce yeri sonrasında sanırım biraz amacı değişti. Çünkü festivalde “Kültür” eksikti. Dragon yarışları yapıldı. Hem de Büyükşehir desteğinde. Ancak her fırsatta Yakakent’i çok sevdiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yoktu orada. Demek ki sevgi göstermelikti. Yakakent’te festival gibi festivalin yapıldığı gün ilçenin suları akmıyordu. Neden? Bir yüklenici şehre su veren boruyu tahrip etmiş dediler. Birader ilçenin suyunu bir kendini bilmez, dikkatsizlik sonucu boruyu kırdığı için keserse ilçe 24 saatten fazla susuz bırakılır mı? Nerede SASKİ?

Yakakent’te kanalizasyon olmamasına rağmen atık su parası alan bu kurum iş su borusunun onarılıp ilçeye su verilmesi gerektiğinde ortada yoktu. Ayıptır, günahtır. İnsanları kandırıp oylarını alacaksınız sonra yüz üstü bırakacaksınız. Ancak müstahaktır hakkını aramayanlara… Ben bu yazısı yazarken yani 24 saatten sonra su gelmişti. Haber verdiler, def-i hacette bulunmaya gidiyorum. Yüzünüze güller…


Hani Festivaller Yasaktı?

Gelelim şu festivallerin ve etkinliklerin yasaklanma işine. 19 Mayıs’taki etkinliklerin ve kutlamaların yasaklanması sonrasında ne değişti. Kaçırılan devlet görevlileri halen kaçırılmış durumda değiller mi?
O nedenle iptal olmadı mı 19 Mayıs kutlamaları? Türk Devleti’nin terör örgütü adını koyamadığı terör gurubunca kaçırılan devlet görevlileri halen tutsak değil mi? Yok tutsak değillerse, kaçırılmadılar demektir. O zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Konsolosluk binasını işgal erdenler kimler? Devlet görevlileri mi? Teröristler mi? Eğer teröristlerse neden festivalleri yapıyoruz. Yok devlet görevlileriyse neden 19 Mayıs’ı kutlamadık? Milli Bayram olduğu için mi? Şimdi salıverilecekleri söyleniyor. Salıverilmelerine bir itirazım yok ancak kimse unutmasın ki bu iş tutmadı, yani sonunda “Biz kurtardık” diyemeyecek kimse deseler bile inandıramayacaklar…


Yılmaz İlçelere Gidiyor Mu?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz seçim öncesi ve Ramazan ayı içerisinde partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen gezilere katıldı. Seçmenlerle görüştü, sözler verdi. Peki bu sözleri tutacak mı Yılmaz? Hiç sanmıyorum.

Samsun’un Ortasında İstiklal Caddesi’ni “Ramazan Bayramı’ndan önce tamamlayıp hizmete açacakları” sözünü veren ancak verdiği bu sözü tutamayan Yılmaz, ilçelerde köylere hangi yüzle gidebilecek ki? Verdiği sözleri tutmaya ömrü yetmez çünkü. Gittiği yerde yüzüne öyle bir bakarlar ki?
Yere tükürmekten beter ederler… Peki ilçelere gidemeyen Yılmaz seçim zamanı gidip oralarda seçmenden oy isteyebilecek mi? İsterken yeni neler söyleyecek vatandaşa ve kimi inandıracak?
(…)

/İsmail BAŞARAN
4 Ağustos 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder