15 Ağustos 2014 Cuma

Geçmiş Olsun Samsun

“Bu şehrin sahibi yok” sözünü hiç sevmem. Şehirle ilgili olumsuz bir karar alındığında bu sözü söyleyenlere de çok kızarım. Şehrin asıl sahibi o sözün söyleyenin bizatihi kendisi olduğuna inanırım zira. “Bu şehrin sahibi yok” Böyle söylemenin topu taca atmaktan başka hiçbir anlamı olmadığı gibi bir işe de yaramadığına da inanırım. CHP’nin Terme Belediye Başkanı Salih Bora Mutlu 30 Mart öncesi kendisiyle yaptığım bir röportaj sırasında Terme’nin termik santraller için bir üs olarak seçildiğini, bunun için 6 firmanın Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumundan (EBDK) lisans aldığını söylediğinde Hedef HALK’ın dışında kimse bunu umursamadı. Şimdi o lisans almış bulunan 6 firmanın kuracağı santrallerden ilki ile ilgili girişimler başladığında Samsun ses vermeye başladı.

Zararın neresinden dönülürse kardır. İyi ki Samsun’da Hedef HALK gibi bir gazete yayınlanıyor. İyi ki Samsun’un Müşvik Veysel Erdoğan adında genç, dinamik ve her şeye duyarlı bir sendikacısı var. Müşvik Veysel Erdoğan bilgi sahibi olduğu hiçbir konunun peşini bırakmıyor. İki yıl önce Samsun’da 15 kişinin öldüğü sel felaketinin nedenlerini araştıran da oydu, felakette kimlerin sorumlu olduğunu ortaya çıkaran da o oldu. Hatta açılan soruşturmanın üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen henüz bir sonuca varılmamış olmasını sorgulayan da o oldu. Ama bizim muhalefetin milletvekilinden il başkanına seçilmiş siyasilerinden çıt yok. Üç Maymunu oynuyor Muhteremler. Görmüyorlar… Duymuyorlar… Konuşmuyorlar…

Deve Kuşu gibiler… Kafalarını kuma gömmüşler ama bi tarafları açıkta kalmış, ne gam..! Muhalefet görevini basından bazılarının üzerine yıkmışlar. Kendileri günlerini gün ediyorlar. Ne varsa o koltukta. Kıymetli yerlerini kaldırıp etrafta neler olup bittiğini bile merak bile etmiyor muhteremler. Samsun’da bir sağlık skandalı yaşandı. Kaliteli malzeme alınmadığını gerekçe gösteren doktorlar bir süre ameliyatlara girmediler.

Ameliyat masasında narkoz verilmiş bir hasta sırf bu nedenle kaliteli malzeme olmadığı gerekçesiyle ameliyat edilmeden uyandırılıp servise gönderildi. Bu haber gazetede manşet oldu. Vali Hüseyin Aksoy olaya el koydu, öğrendiğimize göre önceki gün olayın muhatabı doktorla da görüşmüş. Ne CHP il Başkanı Mehmet Atalay, ne de MHP’nin İl Başkanı Şaban Kılıç’tan bu konuda tek bir açıklama duymadık biz.

Gözbebeğimiz olan OMÜ Tıp Fakültesinin Kalp Damar Cerrahisi Servisinde asistan olmadığı gerekçesiyle kalp ameliyatlarının yapılamadığını ‘Sağır Sultan’ bile duydu. Bi tek onlar duymadı. Bu hükümetin en güvendiği iki icraatından birisi sağlık uygulamalarıdır. Samsun’da yaşanan bu büyük sağlık skandalını siyaseten eleştirmeyecekseniz, neyin siyasetini yapacaksınız siz. “SAMSUN’U BOĞACAKLAR” diyor manşetinden duyurduğu Termik Santral haberiyle Hedef HALK. Bunu ilk defa Hedef HALK’ta yayınlanan röportajında Salih Bora Mutlu da söylemişti. Peki CHP ve MHP’nin İl Başkanlarının bu konuda ne söylediklerini bilen var mı?

Duymamışsınızdır. Tek kelime etmediler zira… Hal böyle olunca da ellerindeki bütün belediyeler gittiği gibi Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ittifak yapılmasına rağmen 17 ilçede de yaşanan yenilgiye kulp bile bulunamaz. Son söz: Bu siyasetçilerin himmetine muhtaç olduğun için geçmiş olsun Samsun

/ Ragıp GÖKER
15 Ağustos 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder