28 Ağustos 2014 Perşembe

Çevre Ve Termik Santral

Samsun’da son zamanlardaki ilk birliktelik sanırım bu termik santral konusunda sağlandı. Etrafta çıkarılan yaygaraya bakarsanız kimse istemiyor bu santrali. Peki bunları buraya kim yaptırıyor, izinlerini kim veriyor? Bu soruları soran var mı? İş başındaki iktidarın iş başındaki hükümetleri vermedi mi bu santral izinlerini? Kaç yıldan beri söyleniyor bu izinlerin verildiği… İzinleri veren hükümetin bağlı olduğu siyasi parti bütün bu “istemezüklere” rağmen iktidara geliyor mu? O zaman bu neyin kavgası.

Siyasi iktidarın çalışmalarını beğeniyor ve oy veriyorsunuz, bu siyasi iktidar santral izinlerini veriyor. İcraatlarını beğendiğiniz için oy verdiğiniz siyasi iktidarın santral projelerine hayır diyorsunuz. Geçiniz bunları. Bu kayıkçı kavgasından başka bir şey değildir. Kimse çıkıp yaygara koparmasın. Soruyorum şimdi, bu santrallere karşı duran CHP ve MHP genel ve yerel seçimlerde Terme’de vatandaşa bunu kaç kez anlattı? Hiç gittiler mi oralara bunları anlatmaya??? Şimdi ahkâm kesiyorlar. Atı alan Üsküdar’ı çoktaaaannnn geçti, bundan sonra uyanmanın bir anlamı yok mışıl mışıl uyu Samsun…
(…)

Deneme Birader…
Yakakent, Samsun’un turizm merkezlerinden birisi… Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da ilin turizmle kalkınacağını öne süren Samsun’un en üst düzey bürokratı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da Yakakent’e özel önem verdiğini hissettiriyor. İşte böyle turizm merkezi bir ilçede Belediye’nin ses yayın cihazları var. İkide bir arıza mı yapıyor bilmiyorum da, “Deneme” yine sesler geliyor o yayın cihazlarından. “Deneme.. Deneme.. Deneme yapıyoruz…” Artık bıktırdı vallahi. İnsanlar artık şöyle konuşuyor: “Deneme birader…”

(…)

/İsmail BAŞARAN
28 Ağustos 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder