25 Ağustos 2014 Pazartesi

Samsun’da Yetiştirdiğimiz Dostluk Ve Kültür Elçilerimiz!

Ülkemizin yabancı ülkelerle yapmış olduğu eğitim anlaşmaları çerçevesinde ve Türkçenin uluslararası alanda yaygınlık kazanması amacıyla, her yıl yaz aylarında belirli sayıda uluslararası öğrenci, ülkemizde Türkçe yaz okullarına davet edilmektedir. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü’nün işbirliğiyle yürütülen Türkiye Bursları Türkçe Yaz Okulu 2014 Programı 17 Temmuz- 24 Ağustos 2014 tarihleri arasında Samsunumuz dahil olmak üzere 13 ilimizde gerçekleştirilmiştir.

Bir ayı aşkın bir zaman, Samsun TÖMER’de Türkçe eğitimi alan 19 ülkeden 23 öğrencinin; ülkelerine bir dostluk ve kültür elçileri olarak ilimizden ayrıldıklarını düşünüyoruz. Samsun’un ve bölgenin tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini bu yabancı öğrencilerimize tanıtmak için TÖMER yetkililerinin olağanüstü gayretlerine tanık olduk.

TÖMER yetkililerinden Sayın Rüşen Dinnen Hanımefendi ile Sayın Emre Seven ve Sayın Murat Temör beyefendilere bu gayretlerinden dolayı hayran kalmamak mümkün değildir. Kendilerine Samsunumuz ve Türkiyemiz adına teşekkür ediyoruz. 23 öğrencinin geldiği ülkelerin hemen hepsi ile tarihi ve kültürel bağlarımız vardır. Örneğin; Macaristan, Mısır, Moğolistan, Gürcistan, Yunanistan, Makedonya, Özbekistan, Kırgızistan,  Rusya,  Kırım, Kazakistan, Ukrayna, Sırbistan ve Yemen gibi ülkelerle tarihi ilişkilerimiz ve bağlarımız vardır. Ayrıca Kore için kan dökmüş, can vermişiz.

Aynı şekilde günümüzde de Tayvan, Meksika ve Belçika ile de ekonomik ve kültürel ilişkilerimiz vardır. 19 ülkeye 23 dostluk ve kültür elçisini uğurladık.  Söz konusu öğrenci elçileri  tesislerinde ağırlayarak onları ilimiz adına onure eden başta Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, Canik Belediye Başkanı Sayın Osman GENÇ Beye, İlkadım Belediye Başkanı Sayın Erdoğan Tok Beye ve Atakum Belediye Başkanı Sayın İshak Taşçı Beye ülkemiz ve Samsunlular adına teşekkür ediyoruz.

Sevgili genç öğrencilere Türkiye ve Samsunlular adına yaşamlarında başarılar diliyor, milletlerine dostluk ve barış güllerimizi taşımalarını istiyoruz. Sevgili gençler! Gününüz sağlıklı, geleceğiniz aydınlık olsun diyoruz.  Selam ve sevgi ile…

/Mustafa GENÇ
25.08.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder