19 Ağustos 2014 Salı

Siyasetçiden Umut Kesilmişse

Samsun’da büyük bir sağlık skandalı yaşandı. Bir depremdi. Artçıları sürüyor. Skandalı ortaya çıkaran doktor kendisine yönetim tarafından mobbing uygulandığını ileri sürdü ve baskılara daha fazla dayanamayacağını gerekçe göstererek görevini bırakmak zorunda kaldı. Cuma günü istifa eden Dr. Fatih Ataç, Giresun’da anlaştığı bir özel hastaneyle anlaştı. Fatih Ataç’ın çok yetenekli bir hekim oluğu söyleniyordu. Yazık oldu.

O skandalın ortaya çıkmasında başrolü oynayanlardan birisi de Dr. Can Aydın’dır. Ortak dostumuz olan Ahmet Sağır’ın fuar alanındaki Arzum çay bahçesinde karşılaştım kendisiyle. ‘’Muhalefete mensup siyasetçilerden arayan oldu mu’’ diye sordum. Öyle ya bu hükümetin en güvendiği iki icraatından birisi sağlık uygulamalarıdır. Ama nitelikli malzeme alınmadığını gerekçe gösteren bazı doktorlar ameliyatlara girmiyormuş. Bu haber gazeteye manşet oldu. Muhalefetten çıt yok.

Derken ameliyat edilmek için narkoz verilen bir hasta yine aynı gerekçesiyle ameliyat edilmeden uyandırılıp servise gönderilmiş. Skandal büyük ama siyaset yapma anlayışı güdük kalınca skandal, Samsun sınırlarını aşamadı. Bu konuda yazıp çiziyoruz. Doğal olarak bir siyasetçinin bu konuyu bize sormalarını beklerdim. Ama ne arayan oldu ne de soran. Muhalefet görevini yapamadıklarını düşündüğümüz için kendileri adına yazıp çiziyoruz, bu nedenle bizi aramamalarını normal karşılayabilirim. Ama Doktorlara da soran olmamış. Ki; Üstelik CHP’nin Samsun Milletvekillerinden birisi de doktorken üstelik. Bu durumu en iyi anlayacak olan siyasetçi CHP’nin Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcı olan Prof. Dr. Haluk Koç’tur.

Öyle anlaşılıyor ki bu skandaldan haberi olmamış, ya da partisinin il teşkilatı tarafından haberdar edilmemiş. Dr. Can Aydın’a utana sıkıla sordum. ‘’Bu durumu siyasetçilere bildirmek senin aklına gelmedi mi?’’ diye. ‘’Yöneticilerimi siyasetçilere şikayet etmeyi devlet terbiyeme yakıştıramam’’ dedi. Ama sonra devam etti. ‘’Doğrusu hiçte aklıma gelmedi’’ diye. Bizim muhalefetten umudu memurlar da kesmiş. Nasıl izah etmek gerekir bilemem ama bana bu durum iflah olmaz bir durum gibi geldi. Siyasetçiden umut kesilmişse. Vah vah….

/ Ragıp GÖKER
19 Ağustos 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder