15 Kasım 2013 Cuma

Samsun Ne?

Ağzı olan konuşuyor ama Samsun ne? Sanayi kenti mi? Tarım kenti mi? Turizm kenti mi? Kısacası diğerleri mi?  AK Parti iktidarına göre tümü. Onlar hayal pompaladı, biz yıllarca gerçeklere davet ettik. Onlar inandırdı, biz inandıramadık. Bir kısım Samsunlu öylesine inandı ki, hayallere kaptırdı gidiyor. Bilboardlardaki görüntüleri görüp inanıyor, hayalleri gerçek görüyor. Uyandırma gayretlerimiz ne yazık ki sonuçsuz kalıyor. Kaybeden de Samsun oluyor.

Bizim yazdıklarımıza inanılmadığını kabul edelim. Ya rakamları ortaya koyan uzmanlara ne demeli? Çalık Yepaş Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, bir kentin gelişmişliğini ortaya koyan elektrik tüketiminde Samsun’un hayli geride kaldığını söyledi. Yani Samsun hayallerle avutuluyor demeye getirdi. Bizi doğrulatırcasına.

Samsun’un elektrik tüketimi 2 bin Kwh. Türkiye ortalaması ise 2 bin 700 Kwh. ABD’de 12 bin Kwh, AB’de 7 bin Kwh, Dünya’da ise 3 bin Kwh. Sadece Samsun değil, Türkiye’nin de ne durumda olduğunu bu rakamlar ortaya koyuyor. Dünyanın geliştiğini, Türkiye’nin gerilediğini de bu rakamlar gösteriyor. Gerçekler böyleyken başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm AK Partililerin yaptığı bizlere hayal pompalamak. Nereye kadar?

Görünen o ki, aldatılmışlığımızın toplumca fark edildiğinde çok şey yitireceğimiz. Telafisinde zorlanacağımız. Cumhuriyetin yaklaşık 80 yıllık kazanımları 10 yılda birilerine özelleştirme adı altında peşkeş çekildi. Yenileri hiç yapılmadı. Yapılan rutin hizmetler. Onlar da makyajdan öte gitmedi.
Samsun her şeyini yitiren bir kent oldu. Köylüsü tarladan uzaklaştı. Sanayicisi sürekli küçülüyor. Esnaf ve sanatkarı siftahsız kepenk kapatıyor. Emekli dul ve yetimi yardıma muhtaç halde. Memur ve işçisi ise yoksulluk sınırı altındaki maaşlarla yaşam savaşı veriyor. Tüm bu gerçekler ortadayken birileri bizi aldatıyor. Biz ise bırakın kendi geleceğimiz, çocuklarımızın geleceğini de yok ederek desteğimizi sürdürmekte ısrarcı oluyoruz. Kendi düşen ağlamazmış! Ne dersiniz?

15.11.2013
/Avni DEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder