26 Temmuz 2012 Perşembe

Samsun’un Gururlarına Çağrımdır…

İSO’nun ‘En büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ listesine Samsun’dan 5 firma girdi. Temennimiz gelecek yıllarda bu sayının artması. Çünkü sayı arttıkça Samsun’un gücü artacak, dolayısıyla daha da gururlanmış olacağız.

İSO’nun 2011 yılı raporuna göre, 2010 yılında 146’ncı sırada yer alan Yeşilyurt Demir Çelik, çıtayı daha da yükselterek 2011 yılı sıralamasında 95’inciliğe yükseldi. Yeşilyurt Demir Çelik’in satışı 699 milyon 896 bin 852 lira olarak açıklandı.

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasına giren Samsunlu diğer bir firma da Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. 2010 yılında 454’üncü sırada yer alan Ulusoy Un, listeye bu kez 378’inci sıradan girdi. Ulusoy Un, 204 milyon 174 bin liralık satış gerçekleştirdi.

Listede 379’uncu sırada Özyılmaz Fındık 203 milyon 556 bin 812  liralık satışıyla yer aldı.

2011 yılında Samsun’dan ilk kez farklı bir firma daha 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girdi. Terme Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı Karaçuha Tarım Ürünleri 401’inci sırada yer aldı.  Karaçuha’nın satış miktarı 194 milyon 375 bin 593 lira oldu.

En büyükler listesine giren beşinci firma ise Samsun Makine Sanayi. 2010 yılında 429’uncu sırada yer alan Samsun Makina, 2011’de 441’inci sırada yer aldı. Samsun Makina’nın satışı 177 milyon 950 bin 157 lira olarak belirtildi. Gururumuz bu firmalar içimizden birileri tarafından böylesine büyütüldü ve daha da büyütülmesi amaçlanıyor.

Öncelikle her şeyin gönüllerince olmasını dilerken, bu işadamlarımıza benim de bir çağrım olacak. İlk 500 firma arasına giren firmalara yakışır bir biçimde Samsunspor’a katkı sağlamaları. Samsunspor, Samsun için önemli. Önemine binaen Samsunspor’a sahiplenilmeli. Tekrar Süper Lig'e çıkarılması zemini yaratılmalı. Bu zemin bizim gurur duyduğumuz firmaların ekonomik katkısıyla mümkün olabilir. Bu firmaların sahipleri Samsunspor’a ekonomik katkı sağlamakla, bizler de bu işadamlarımızın Olacağımıza inanarak. Bu böyle biline.


Sivrisinekle Bile Baş Edemiyorlar!
Samsun’un en önemli sahil ilçesi Atakum. Bu ilçede yaşamak öyle kolay değil. Geceleri keyfinizi sivrisinekler kaçırır. Çareyi de kaçmakta bulursunuz, tıpkı benim gibi. Atakumlu bu yönde çok dertli.

Atakum Belediyesi’ne son günlerde veryansın edenlerin sayısı artınca Atakum Belediye Başkan Vekili Metin Tiryaki, “İlaçlama görevi Büyükşehir’in” diyerek açıklama yapma gereği duydu. Sayın Tiryaki, Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet yapılmasını istedi. Bilindiği gibi 2010 yılında çıkan kanun gereği ilaçlama yetkisi Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Atakum Belediyesi eldeki tüm araç-gereçleri de bu kanun sonrası Büyükşehir’e verdi. Sivrisinekle mücadele için Büyükşehir Belediyesi’nin hatırı sayılır bir bütçesi var. Bütçe var ama ilaçlama yok.

İlçe belediyeleri ilaçlama yapmayan Büyükşehir Belediyesi’ne halkı adına hesap sormalı. O bütçede yer alan paranın ne edildiğini en azından mecliste ele almalı. İlaçlama yapılmayan Samsun’da ilaçlamaya ne kadar para ödendiği ortaya çıkarılmalı. Bu arada son iki yıldır Samsun’un ilaçlama ihalesi kime verildi? Hepimiz merak ediyoruz. Sivrisinekle mücadele için ayrılan paralar ne oldu? Sivrisinekle yaşamak kader olmaktan çıkarılmalı ve buna neden olanlardan hesap sorulmalı. Ne dersiniz?

26.07.2012
/Avni DEMİR
http://www.habergazetesi.com.tr/kose-yazilari/avni-demir/2676/samsun-un-gururlarina-cagrimdir-/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder