4 Mart 2014 Salı

Yılmaz'dan Hediye

Şimdi herkes belediye borçlarını konuşuyor... İlkadım'ın, Atakum'un, Canik'in... Büyükşehir'i konuşan yok... Çünkü yeni yasayla... Dört ilçe için harcananlar...  Bir kuruşluk hizmet görmemiş... Diğer 13 ilçeye paylaştırılacak...
***

Yani... Büyükşehir Belediyesi... Çivi dahi çakmadığı... Havza, Kavak, Vezirköprü... Terme'den Yakakent'e kadar... Tüm ilçelerin... İller Bankası... Vergi paylarını alıp... Yıllık bütçesinin üç katı olan borcunu... Ödeyebilecek! Böyle olunca da... Büyükşehir Belediyesi'nin borcu... Bütçesine göre azalacak... Döndürülebilir hale gelecek!
***

Yani... Hizmeti 4 ilçede oturanlar alacak... Borcunu... Bafralı, Vezirköprülü, Termeli ödeyecek... Paralar mevcut borcu ödemek için kullanılacağından... Bu ilçe ve köylerdekiler... Büyükşehir sorumluluğundaki hizmetler için... Bol bol yol gözleyecek!
***

Vezirköprü susuz kalacak... Sülünlerin parası ödenecek... Termeli, Çarşambalı, Ladik'li, Salıpazarlı... Şehrin merkezine giremeyecek... Onların hakkına düşen payla... Raylı sistem borcu kapatılacak! Yani... Türkiye'de her çocuk nasıl 10 bin TL borçla doğuyorsa... Köyde otururken... Büşükşehir yasasıyla... Şehirli olan vatandaş... Sözde şehirliliğe... Borçla girecek! Eh bu da mevcut Başkan Yılmaz'ın... Herkese hediyesi olacak!

/Erdem EROL
04.03.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder