11 Mart 2014 Salı

Samsun’un Bekri Mustafası…

Bekri Mustafa, yoksul bir mahallede bir caminin önünden geçmektedir. O sırada musallada bir tabut vardır, fakat namazı kıldıracak imam ortalarda yoktur. Cemaatin beklemekten canı sıkılır ve başında kavuğu sırtında cübbesiyle oradan geçen Bekri Mustafa'yı hoca zannederek namazı kıldırmasını söylerler. "Yok ben hoca değilim" dese de dinlemezler ve zorla öne geçirirler. Bekri Mustafa, namazı kıldırdıktan sonra tabutun örtüsünü açar ve ölünün kulağına bir şeyler fısıldar. Cemaat ölüye ne söylediğini merak eder. Bekri Mustafa gülerek cevaplar: “Sen şimdi aramızdan ayrılıp ahirete gidiyorsun. Eğer orada, bu dünyanın ahvalini sana sorarlarsa, Bekri Mustafa imam oldu dersin. Onlar durumu anlar...”

Diyeceksiniz ki; nereden çıktı bu Bekri Mustafa hikayesi. Samsun’da da var böyleleri. Onlar getirdi aklıma. Her haltı yaparlar onlar. Yapamadıklarını, beceremediklerini birilerine yaptırmaya çalışırlar.
Ağzına-burnuna bulaştırırlar. Bekri Mustafa hikayesinde olduğu gibi birileri gazeteci belledikleri birini ortaya sürüyorlar. Dolandırmadık adam bırakmayan. Herkese borçlu olan. Yanında çalıştırdığı kişiyi bile borçlandırıp cezaevine sokan bu şahıs sözde gazetecilik yapıyor; Bekri Mustafa’nın imamlığı gibi.

Kendi yaptıkları çirkinlikleri birilerine yamalamaya çalışıyor. Ne günlere kaldık Tanrım. Ar damarı çatlamış bu zavallı, birkaç kuruş için acınacak durumda. Utanmadan, arlanmadan çamur atmaya çalışıyor. İnananların olacağını sanarak. Aslında onu kullananlar da kullanılan da gerçeklerin farkında. Nasrettin Hoca misali; ya tutarsa. Tutması mümkün değil. Onların çamur atacağı prim yapar. Çünkü namları belli. Utanmazlıkları da.

Ey başkalarına çamur atarak gözdağı vermek isteyen zavallı temiz misin? Görüyorum ki; Büyükşehir Belediyesi’nden nemalanmaya devam ediyorsun. Yusuf Ziya Yılmaz’ın seçim araçları gazetenize bir gelip, bir gidiyor. Ne getirip, götürüyorlar? İnkar etmeye kalkma yakalandın. İstersen montaj diye yalanla. İnandıran bulabilirsen. Ne dersiniz?

/Avni DEMİR
11.03.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder