14 Mart 2014 Cuma

Yılmaz Haklı

Ne güzel de söylemiş... Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz... "Huzurun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz... Kavganın, çatışmanın olduğu yerde hiçbir şey olmaz... Aile içinde kavga varsa huzur yok demektir... Kavga, çatışma, gerilim varsa huzur, kalkınma, gelişme olmaz... Bunlarla ilgili umutlar yeşermez... Kalkınmayı... Geleceğe yönelik umutların yeşermesini... Büyümeyi istemeyenler... Böyle bir derdi olmayanlar... Kavga, gerilim ve çatışmadan yanadır!"
***

Bu cümlelerin altına imza atmayan var mı? Sizi bilmem... Ama ben atarım! Gerçi Yılmaz bunu Türkiye için söylüyor ama... Ben Samsun için algılıyorum... Nihayetinde her şehir de... Kendi içinde bir ülkedir!
***

Ve şimdi Samsun özelinden bakalım... Şehirde kavga, çatışma var mı? Var! Büyümenin... Geleceğe yönelik umutların yeşermesinin... Gelişmenin... Önüne konulan çatışma var mı? Şehrin içinde... İkilik ve üçlük çıkaran var mı? Kavgalardan... Çatışmalardan beslenen siyasetçiler... Ve onların ekipleri var mı? Var!
***

Peki ne yapıyor bunlar? İlçedeki, köydeki vatandaşın şehir merkezine gelişini engelliyor... Şehrin büyük bölümünün kendisine değil ama yapım yerine itirazı olan ibadethaneyi zorla yapıyor... Minibüsçüyle.. Saathane esnafıyla... Toptancıyla... Perakendeciyle... Samsunspor sevdalılarıyla kavga ediyor... Kent rantlarının kullanımından, huzuru kaçırtıyor...
***

Yapılması gerekeni de... Yine Başkan Yılmaz söylüyor... Ve Samsunluya... 'Huzurdan yana olalım!" çağrısı yapıyor! Bu çağrıya da sonuna kadar katılıyorum... Samsun huzurdan yana olmalı... Huzur için oy vermeli... Kavgadan, gürültüden, çatışmadan... Kayırmadan, rant paylaşım kavgalarından kurtulmalı! Ve Samsunlu... Huzur için... Bir şeyi değiştirip... Her şeyi değiştirmeli!

/Erdem EROL
14.03.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder