29 Mart 2014 Cumartesi

Bir Alkış Bir Sitem Samsun Tanıtım Günleri

Malumunuz geçtiğimiz günlerde Samsun Tanıtım Günlerinin 7.si yapıldı. İstanbul’un dokusunu tam olarak kaybetmemiş Eyip’ünde… Samsun ve tüm ilçelerin tanıtımı adına atılmış önemli bir adımdır Feshane ki bul yıl belki de bu gerçek ön planda tutularak normalde üç gün olan, süre dörde çıkarıldı.

Doğduğu topraklara vefa borcunu ödeme noktasında her zaman ön saflarda olan Kaya Aşcı ve Genel Başkanlığını gerçekleştirdiği Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu tarafından düzenlenen etkinlik takipçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Eksikler yok muydu? Bu tip organizasyonların neredeyse hepsinde olduğu kadar… Ajanslarca geçilen haberlere göre 500 bin ziyaretçi. Azımsanmayacak boyutta. Tanıtım Günlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin yanı sıra Valiliğin standı gereken ilgiyi gördü diyebiliriz. Gençlik ve Spor Bakanı A.Çağatay Kılıç,Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun stantlara taşıdığı sinerjinin altının çizilmesi gerek.

Söz konusu Samsun olduğunda yoğun seçim çalışmalarını bir kenara bırakıp,Feshanede yerini alan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in hak ettiği ilgiyi görmesi sanırım bu özverisinden olsa gerek. Samsun’un tüm dokuları başta İstanbul’da yaşayan yaklaşık 1 milyon Samsunluya ve bir mozaik niteliğindeki diğer İstanbullulara taşınmış olması önemli. Her geçen gün yayın çizgisini üst noktalara taşımayı ilke edinmiş Haber Yayın grubunun orada olması etkinliğin önemini anlamak açısından ciddi bir veri. Kısaca 7.Samsun Tanıtım Günlerinde bir çok şey vardı.

Olmayan ise Bölge Milletvekilleri ve kendilerini elit! varsayan Bafralılardı. Bafra Belediyesi’nin lokomotif görevi gördüğü ve Bafra Kaymakamlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası tarafından desteklenen oluşumda, gözler sözüm ona yürekleri Bafra sevgisiyle atan bir çok ismi orada göremedik.

Özel yaşantılarından taviz vermek adına, organizasyon süresince orda olanları ve mazeretlileri tenzih ediyorum. Fakat; Bafra Sevdalarını, tokuşturdukları kadeh çınlamasından öteye geçirmeyenler, hatta farklı zamanlarda Bafra ismini bile duymaya tahammül edemeyenler, şık kıyafetlerinin çamur olmasından korktular sanırım feshanede… Çamurlaşmış kişilikler var mıydı bilmem ama,çamur da yoktu hani…

Keşke gelebilselerdi de, inanılmaz bir ilgiyle karşılaşan Bafra’nın Kaymaklı lokumu,Nokulu ve Zembilini kendilerine de takdim edilebilseydi. Bu günkü servet, şöhret ve elit yaşamlarını Bafra'nın tütünü, siyah havyarı vs. Sayesinde elde edip, sonrasında Bafra ve Bafralıya sırtını dönenler biliniz ki tabutunuzun bir köşesinde mutlaka bir Bafralı olacak... Unutmadan; Bol yıldızlı bilmem ne otelinde sabahın ilk saatlerine kadar sürecek maskeli balo var. Teşrif Buyurmaz mısınız? Maske getirmenize gerek yok, Çünkü ……!

/Birol BİRCAN
29.03.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder