30 Mayıs 2016 Pazartesi

Ah Tekkeköy Vah Tekkeköy

Samsun'un son zamanlardaki en çileli ilçesi hangisi diye sorarsanız hiç şüphesiz Tekkeköy derim. Yerleşimin insanlık tarihi kadar eski olduğu ilçe sanırım her bakımdan tarihinin en karanlık dönemini yaşıyor.  Hedef Halk'ı takip edenler bilirler.

Geçtiğimiz aylarda uzun bir süre hava kirliliğiyle manşetlerden inmedi Tekkeköy. Öyle ki başkan Togar'ı bile isyan ettirdi izinsiz kontrolsüz plansız sanayileşme yüzünden Türkiye'nin en kirli bölgelerinden biri haline gelen ilçe. Ki bu kirlilik haşırt diye yumurtadan da çıkmadı. Aksine ilk fabrikanın kuruluşundan itibaren göstere göstere geldi. Sayısal veri isterseniz ilçede Akciğer kanserinden ölüm oranları ortada.

Şimdi de yine çok Samsunsal olarak bir "ben yaptım oldu, oldu da bitti" ye getirilmek istenen Lojistik Köy projesiyle başları dertte Tekkeköylünün. Belediyenin bu Avrupa hibeli ve dolayısıyla sıkıştırmalı Lojistik Köy inadı yüzünden başlarına gelmeyen kalmadı Aşağıçiniklilerin. Bölgenin en verimli toprakları olan güzelim meraları mı mahvedilmedi,  O da yetmedi saçma sapan bir imar uygulamasıyla arazilerinin %40'ına bedelsiz el mi konulmadı, Mahkeme kararına meralarına tarlalarına sahip çıktıkları için polisle karşı karşıya getirilip göz altına mı alınmadılar, Valiye dilekçe vermeleri mi engellenmedi...   Daha neler neler...

Hatta birileri tarafından haklı mücadelelerinden ötürü "devlet düşmanı "bile ilan edildiler. Üstelik onlar Lojistik Köy'e değil Lojistik Köy bahanesiyle arazilerinin ellerinden alınmasına karşı çıkıyorlar.  Ragıp Göker'in Aşağıçiniklinin arapsaçına dönen Lojistik Köy çilesini bizzat yerinden noktası virgülüne kadar anlattığı yazı dizisini mutlaka okuyun. Orada haklı davalarında sonuna kadar direnen bir halkın hukuk mücadelesi var. Orada hakkı hukuku hiçe sayan bir belediyenin yarattığı utanç tablosu var. Orada bugünümüzün özeti var. Saygılar!

/Emre SEVEN
30.05.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder