4 Mayıs 2016 Çarşamba

Samsun'un Koca Yürekli İnsanları

Bu şehirde çok sayıda hata yapılıyor. Bu da bizi çok üzüyor. Buna rağmen geleceğimizin iyi olacağına dair umudumu da hiçbir zaman yitirmiyorum. Duyarlı insanlar ve kuruluşlar da var bu şehirde. Sayıları az da olsa bu insanlar sayesinde her seferinde umudumu tazeliyorum. Embiya Sancak bunlardan biridir. İshak Memişoğlu da öyle.

Şu sıralar uzak bir diyarda yaşıyor olsa da Burhan Taneri gibi şehirde olup bitene duyarlı insan sayısı çok az ama mesela ‘Direnen Kadın’ olarak tanıdığımız Melike Özman’ın, sahilimiz korumak için verdiği mücadelede ne kadar etkili olduğunu gördük. Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hayati Tosun’un şu sıralar, Aşağıçinik merasını ve arazileri talan edilen köylülerin hakkını korumak için verdiği mücadeleyi kim küçümseyebilir. Olup bitene duyarlı daha çok insan var, umarım isimlerini burada yazamadığım için bana gönül koymazlar.

Bu devirde iktidarı karşısına almak pahasına da olsa, yapılanların yanlış olduğunu söylemek için insanda biraz cesaret ve mangal gibi bir yürek olması gerekiyor. İktidar partisinden seçilmiş olmasına rağmen, Terme‘de kirli yatırımlara karşı çıkan Şenol Kul’un ve ona desteğini esirgemeyen Zekai Altunpala’nın büyük ve saygıdeğer mücadelesini nasıl görmezden gelebilirim. Koca yürekli bu insanların hepsi çok değerlidir. Durup dururken neden birilerine övgü yazdığımı merkat etmiş olabilirsiniz. Söyleyeyim.

Embiya Sancak’ın yakınlarda yaptığı paylaşımları olmasaydı, Büyükşehir Belediyesinin Galeriç Ormanında yol genişletme çalışmalarından haberimiz olmayacaktı mesela. Kuş Cenneti sınırları içindeki Galeriç Ormanı, ülkemizde ender bulunan su basar ormanlarındandır. Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu’nun açtığı dava sonucunda yol yapımı mahkeme kararıyla durdurulmuş ama şimdi sormak isterim: Bizim Büyükşehir Belediyesi lagün gölleriyle çevrili su basar ormanı içinde neden yol genişletme çalışması yapar. ‘’Kuş Cenneti Arap’lara pazarlanacak’’ şeklindeki iddialar sıkça dillendiriliyor. Yol genişletme çalışmaları da bu iddiaların dillendirildiği sırada başlamış. Gel de inanma…

/Ragıp GÖKER
04.05.2016
http://www.hedefhalk.com/samsunun-koca-yurekli-insanlari-605260yy.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder