4 Mayıs 2016 Çarşamba

Samsun’da Güzellikler’de Oluyor (2)

Geçen hafta birincisini yazdığım yazının ikincisinde Atakum belediye’sinin spora verdiği önemi ve yapımı devam eden Golf sahasını yazacaktım ama bir kısım insan tarafından Golf sahasıyla ilgili öyle kıyaslamalar yapılıyor ki anlaşılır gibi değil.

Samsun makine’nin arsa bulamayıp buradan Adana’ya gidişini eleştirmek için Golf sahasına arsa var sanayiciye yok diye bir eleştiri getirildi. Bu yanlış bir kıyastır ilgililerin sanayiciye arsa üretememesi başka bir kulvarda tartışılması gereken bir konudur. Sanayicimize arsa üretilememesi tabi ki eleştirilir ama Golf sahasını böyle bir şeye alet etmek doğru değildir. Golf sahası Samsun’umuza artı bir değer katacaktır. Golf sahası olan ender şehirlerden biri olmak bir avantajdır, bir ayrıcalıktır.

Keşke spor alanlarının sayısını onlarca yüzlerce artırabilsek, bu tesislerimizi çeşitlendirebilsek. Spor ve siyaset ayrı işlerdir birbirine karıştırılmamalıdır.

Atakum belediyesi çocukları, gençleri sporla buluşturuyor. Bu çok güzel bir proje bu çalışmalar için başkanı ve ekibini tebrik etmek gerekiyor göreve geldiklerinde tek branşta 90 sporcu varken şimdi ise onlarca branşta 1100 sporcu var. Geçmişle kıyaslandığında sporla buluşan çocuk ve gençlerin sayısının artmış olması sevindirici olsa da bu spor tesisi ve spor yapan insan sayılarını daha çok artırmak gerekiyor. Günümüzün en popüler sporu futboldur ama spor sadece futboldan ibaret değildir. Gençlerimizi yeteneklerine bakılarak diğer spor branşlarına da kanalize etmek gerekiyor.

Sporu para kazanma aracı olarak görenlerin yanında sağlıklı yaşam aracı olarak görenlerinde çoğalması gerekiyor. Bu yıl yaşadığımız bir örnek var engelli bir çocuğumuzun camdan halı sahada top oynayan çocukları görüp heves etmesi ve belediyenin o engelli çocuğa tesisleri koşulsuz açması sonucu çocuğun kısa bir sürede yürümeye ve top oynamaya başladığını gördükten sonra bu tesislerin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Engelli çocuğun ailesi ise bir mucize bekliyorduk o mucize gerçekleşti diyerek sevinçlerini dile getirmişti. Bu da göstermiştir ki spor çok yönlü çok faydalı bir meşgaledir. Çocukları mutlaka sporla buluşturmak gerekmektedir sağlıklı nesiller için, sağlıklı bir gelecek için bu bir mecburiyettir.

Çocuklarımız mutlaka bir şeylerle meşgul olacak onların bu meşguliyeti spor olursa sağlıklı nesiller yetiştirebiliriz bu meşguliyetler başka şeyler olursa çocukların geldikleri durum ortada. Bunun için spor önemli, bunun için spor tesisi önemli, keşke spor alanlarını oluşturmak için ayırdığımız kaynakları artıra bilsek. Bu alanda spor bakanlığı çalışmalar yapmaktadır bunları yetersiz görüp hep daha fazlasını yapmaya gayret etmemiz gerekiyor.

/Adnan ÖZ
04.05.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder