24 Ekim 2014 Cuma

Samsun'da Taşeron Firma Olsa Ne Olur..

Kimse kimseyi yanıltmasın.. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bir çok proje sıralamış  ve projelerin yapımı için Samsun'da taşeron firma bulamadıklarını  belirtmiş.. Eklemiş; "Ankaralı firmalar geliyor, bu canımı sıkıyor".. Başkan Yılmaz'ın hiç canı sıkılmasın bu konuda.. Çünkü Samsun'da bu işleri yapacak taşeron firma olsa ne yazar.. Rant kavgası, 'ona niye verdin, buna niye vermedin' tartışması biter  mi?..

Samsunlu taşeron firmalara 'sadece fındık kadar küçük işler kalır'.. Ya da Başkan Yılmaz'ın 'sevmediği, onaylamadığı bir firmaya iş verilmesi  mümkün mü?.. Yapıp yapamadığına ne kadar bakılır ki.. Yeterliliği olsa da fark etmez çünkü.. Çok uzağa gitmeyelim.. Aklıma geldiği ve basın aracılığıyla kamuoyunda tartışıldığı için  yazıyorum..

Borsan Şirketi'nin ürettiği kablo vs. ürünlerden projelerinde ne kadar  kullandırdı Büyükşehir Belediyesi.. Defalarca bu konu Borsan A.Ş.'nin yerel gazetesinde de dile getirilmedi  mi?.. Samsun'da öylesine güçlü taşeron firmalar kurulsa; Siyasi yönü, dengesi.. Kimlere yakınlığı, uzaklığı.. Referanslarının kimler olduğu..

Ve Büyükşehir'i vereceği işler için Başkan Yılmaz ile ilişkisinin ne  derecede olduğu önemlidir.. O işi yapıp yapamayacağından çok, yukarıdaki kriterler öne çıkar.. 'Biz bunları neden dışarıya yaptıralım' serzenişi önemli ama 'içi boştur'  Başkan Yılmaz'ın.. İcraatlarını eleştiren gazetelere 'ilan bile verilmez'.. O zaman şu yorum yapılabilir..

Yerli firmalara ne kadar sahip çıkıldı.. Ne kadar yüreklendirildi.. Desteklendi.. O nedenle Samsun'dan bir çok kişi, yerli malı olmayıp bırakıp,   Ankara'daki firmalarla ortaklık yolu arıyor.. Kendi ilinde iş yapabilmek için 'Ankaralı firma olmak istiyor'.. Evin buzağısı, öküz olmaz bir atasüzüdür ama.. Samsun'un taşeronun büyümesine 'yukarıdaki özel kriterlere uygun  değilse' izin verilmez ve büyük işler yaptırılmaz bu kentin bir gerçeğidir..

/A.Yener CABBAR
24 Ekim 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder