28 Ekim 2014 Salı

Düğün Polisleri Vardı Eskiden. Şimdi Maganda Kurbanı Mezarlığı Var..

Bazı uygulamalar 'oldukça nokta atışlı' oluyor.. Mesela 'öğrenci ya da okul polisi' uygulaması oldukça 'sonuç odaklı bir çalışmadır'.. Okullarda işlenen ve okul önlerinde yaşanan suç olaylarını 'gündemimizden kaldırdı'.. Uyuşturucu olaylarını engelledi.. Hiç boşluk götürmüyor böyle çalışmalar.. Devamlılık istiyor.. Tıpkı Samsun Emniyeti'nin bir zamanlar 'düğün magandalarına' önlem için düğünde görevlendirdikleri sivil 'düğün polisleri' gibi..

Samsun Emniyeti'nin eskiden uyguladığı bir sistemdi.. Ve oldukça da etkili olmuştu... Hem düğün magandaları toplanıyordu, hem de önleyici bir hizmet oluyordu.. Yani magandalığı önlüyordu..

Tekkeköy'ün bu işten çok canı yandı.. Muhtarın bile düğün magandası olduğu ilimizde, bakın Tekkeköy İlçesi'nde 'maganda kurbanları yan yana gömüldü'.. Bu öyle basit bir olay değil.. Çünkü önceki gün düğünde hayatını kaybeden Celil Yıldız'ın cenazesine  3 yıl önce Aşağıçinik Mahallesi'ndeki düğün töreninde maganda kurşunu sonucu hayatını kaybeden iki çocuk annesi Sevgi Ölmez ile 35 yaşındaki Eyüp Sezen’in yakınları da katıldı...

Düğün magandası kurbanları 'adeta ibret olsun' diye, aynı yerde toprağa verildi.. Ne yapsın vatandaş.. Yetkililerin dikkatini daha nasıl çeksin.. Düğün magandası Samsun'da vardır ve önlem alınmalıdır.. Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz bu 'düğün magandalarına' önlem için 'Düğün polisi' uygulamasını yeniden hayata geçirmelidir..

Kırsaldaki düğünlere de 'Düğün jandarması' uygulaması getirilebilir.. Vali İbrahim Şahin, bu konuya el atarsa 'Düğünlerimiz kana bulanmaz'.. Bu kaçıncı düğün magandası cinayeti.. Türkiye'nin kaç ilinde 'maganda kurbanları yan yana' gömülüyor.. Bu Samsun için utanç vericidir, ayıptır.. Sonra da çıkıp 'niye üçüncü sayfa haberlerinde' Türkiye'de ilklerdeniz denilmez mi?.. Şaşıyorum.. Daha ne olsun.. Olmasa şaşarım..

/A.Yener CABBAR
28 Ekim 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder