2 Ekim 2014 Perşembe

İkisi De Devlet Hastanesi Ama..

Samsun Gazi Hastanesi'nde iki kez yanlış teşhis konulduğunu iddia eden Hasbi Şahin, şimdi hukuk yolunu arıyor.. Çünkü 'ölümden döndüm' diyor.. Karnındaki şiddetli ağrılar nedeniyle gittiği Gazi Devlet Hastanesi'nde  yapılan tetkikler sonucu kendisine 'böbreğinde taş var' denilmiş.. Yani evine git.. Sonra bir daha gitmiş.. Yine aynısını söylemişler.. Aslında ilginç tesadüf ve iki seferde de aynı doktor mu denk gelmiş ama sonuçta; Hasbi Şahin en doğru işi yapmış.. 

Başka bir hastaneden de aynı teşhis mi 'konulacak diye özel bir hastanenin yolunu' tutmuş.. Yine filmler, tetkikler filan ama oradan evine git dememişler.. Hatta tam tersi 'Yaşadığına şükret demişler'.. Çünkü apandisi patlamış.. O bir kez daha başka hastanenin yolunu tutmuş.. Çünkü 'ağrılarına rağmen' iki farklı hastaneden iki farklı görüş var elinde.. Bu kez Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yolunu tutmuş.. Bu arada şiddetli ağrıları  da devam ediyor.. Ama son hastanede de ikinci gittiği hastane ile ilgili teşhis konulmuş.. Ne olacak diye sormasına fırsat bile vermemişler.. Çünkü durumu ciddi.. Doktor yakınlarına apandisin patladığını ve geç kalındığını belirtip, derhal ameliyata alınması gerektiğini söylemiş.. Ameliyat sonrası son teşhisin doğru olduğu ortaya çıkmış.. Başarılı bir operasyonla Şahin kurtuldu ve şimdi hayatta..

Ve yaşadıklarına inanamıyor..

Ayağa kalkar kalkmaz ilk işi Sağlık Bakanlığı şikayet hattına telefon açmış.. Alo 184'den hemen dönmüşler.. Belgeleri istemişler.. O da göndermiş ve şikayeti soruşturmaya dönüşmüş..B ir de işin dava süreci var elbette.. Hasbi Şahin, soruşturmayı takip edecek, davasını da açacak..

Ama insanın kafası şu noktada karışıyor.. Eğer anlatılanlar doğru ise ve Şahin olayı yargıya da taşıyacağına göre, iki devlet hastanesinin 'iki farklı teşhisi nasıl olabiliyor'.. Bunu hastane yetkililerinin de 'merak etmesi ve önlem alması gerekir'.. Bugün Şahin, hayatını kaybetmiş olsa, soruşturmanın, yargılamanın kime ne yararı olacaktı ki.. Ve ne yazık ki, sağlıkta böylesine hatalar çok oluyor.. Benzerini ben de 10 yıl önce annem için yaşadım. Yine bir devlet hastanesine 'şiddetli göğüs ağrısıyla' götürmüştük, mide spazmı dediler taburcu ettiler.. Ertesi gün yine aynısı oldu ve bu kez Tıp Fakültesi'ne götürdük..

4 damarı tıkalı çıktı..

Orada da ameliyat şart dedi.. Araştırdık yaşı nedeniyle 'riskli olur' diyenler oldu.. GATA'ya götürdük, 'Ne ameliyatı gerek yok, tıkanıklık oranları düşük. tedavi ile düzelir denildi'.. Çok şükür, yiyeceğine içeceğine dikkat etti ve sonrasında dört damarı da açıldı.. Ve o konuda bir daha sorun yaşamadı.. Yani, sağlıkta yaşanıyor.. İnsan hayatı bu önemsenmeli diye düşünüyorsun ama 'sonuçta insanın olduğu her yerde hata olabiliyor'.. Hasbi Şahin 'akıllı iş yapmış üç hastaneden' görüş almış.. Yani bir bakıma kendi hayatını kendisi kurtarmış.. Ancak Sağlık Bakanlığı yetkililerinin 'bu konuda daha uyarıcı' olmaları gerekiyor.. Davada açsın, suçluyu da bulsan giden geri gelmiyor çünkü..

/A.Yener CABBAR
2 Ekim 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder