3 Kasım 2011 Perşembe

Samsun Yıkılacak!

Evet…Yanlış okumadınız. AK Parti iktidarı Samsun'un yarısını yıkacak. Yıkmalı mı? Bence zaman geçirmeden ama çok zor. AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya, İl Özel İdaresi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin, il genelinde belirli bölgelerde çalışmalara başladığını ve çürük binaları belirleyeceğini söyledi. Belirlenecek bu binalar zaman geçirilmeden yıkılacak.
              
Osman Çetinkaya'nın belirtmesine göre, Samsun'da kaçak bina oranı yüzde 40. Bu binaların hepsi de imar bulunmayan heyelan bölgelerinde.  Yani yıkılması gerekli yerlerde. Ya imar alanında olup da çürük olan bina yüzdesi. O bilinmiyor. Yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacak.
               
Oran çok yüksek olursa ‘Çürükler yıkılacak' demek zorlaşacak. Diyelim ki 30 haneli bir bina, oturulamaz raporu verildi. 30 ayrı ortak bina yapma olanaklarına sahip değil. Böyle durumlarda devlet kredi mi verecek? Kredi verse geriye dönecek mi? da herkes ‘Param yok' deyip kredi isterse ne olacak? Bu imkanları AK Parti iktidarı sağlayabilecek mi? Sayısız sorun şüphesiz çıkacak ama çürük binalar yıkılacaksa yeni imar planı da kaçınılmaz olmalı.
              
 Cadde ve sokakları bitişik nizam çevreleyen uygulamalara son verilmeli. Yeni yerleşim alanlarına yönelmeli ve heyelan bölgeleri yeşil alan olmalı. Kısacası deprem korkusuyla aklımızı başımıza almak zorundayız. Alınan kararlar mutlaka uygulanmalı. Yeni yapılacak binalar da sürekli kontrol altında tutulup depreme dayanıklı yapılması sağlanmalı. Bunun için de kararlılığa sekte vurulmamasına dikkat edilmeli. Haydi hayırlısı.
               

Muzaffer Önder'i özlemle anıyoruz…

İnsan sevgisiyle yoğrulmuş, insana verdiği değer ile tanınan, hepimizin ağabeyi, Samsun'un efsane Büyükşehir Belediye Başkanı Muzaffer Önder ölümünün altıncı yılında bugün özlemle anılacak.

Güler yüzlü, kararlı, halka açık ve dürüst kişiliği ile rehber olan, Samsun için gece-gündüz çalışan, alt yapıya cesaretle başlayıp bitiren, makyajdan ibaret sözde hizmetlerden kaçınan, Samsun'u ve Samsunluyu borca sokmayan, halkın parasını çarçur etmeyen, seçim kazanma uğruna telafisi zor  vaatler vermeyen, "Halkım istiyorsa varım" diyen Muzaffer Önder her geçen gün aranıyor, duyulan özlem artıyor. Onu bugün Kolay Beldesi'ndeki mezarlığı başında anacağız.

Hiçbir zaman unutmadığımız, unutamayacağımız Muzaffer ağabeyimize olan özlemi büyük bir acı ve büyük bir eksiklikle yaşayacağız. Muzaffer Önder'i en yakın tanıyanlardan, saygı ve sevgi duyanlardan biri olarak ona olan hislerimi ifade etmekte zorlanıyorum. Sayısız anılar, özlem duyulan birliktelikler ve hatıralarda kalan yaşanılan mutlulukları hatırladıkça o anları yaşıyor, sonrasında ise üzülüyor ve ‘keşke tekrar yaşayabilsek' diyorum. Sevgili ağabeyim seni daima rahmetle, özlemle anacağız. Nur içinde yat.


Yakakent'te ‘araç' bayramı…

Yazları turistik Akdeniz ve Ege'deki ünlü turistik yöreleri aratmayan Yakakent İlçesi'nde sorunlara çözüm bulmayı hedefleyen Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar 10 yeni hizmet aracı alarak törenle kullanıma soktu.

Doğa yeşili ile deniz mavisinin adeta bütünleştiği Yakakent'te hizmet seferberliğini başlatan Başkan Bayrakdar, "Allah'ın verdiği güzellikle tüm yörelerimizi güzellikle sollayan Yakakent'te tek eksik arzulanan hizmet. O da hızla ilçemize kazandırılıyor. Biz çalışacağız, Yakakentli kazanacak" dedi.

Yakakent'e daha hızlı ve verimli hizmet verilebilmesi için hizmet aracına gereksinim duyduklarını belirten Burhan Bayrakdar, greyder, cenaze taşıma, temizlik, itfaiye, zabıta hizmetleri, sulama araçları ve vidanjör aldıklarını söyledi. Samsun'dan Yakakent'e kadar olan bölünmüş yol çalışmaları bitmek üzere. Önümüzdeki yaz turistik yakakent'e gitmek kolaylaşacak. Yakakent kışın üç-beş katı yoğunluk yaz ayları yaşıyor. Özellikle çokça Bafralı, hatta Samsunlu yazları Yakakent'te geçiriyor. Bu durum kış aylarındaki nüfusa göre sağlanan katkı yaz aylarındaki yoğunlukla yetersiz kalıyor.                Yakakent durumundaki ilçeleri turizm merkezleri yapacaksak, yaz ayları dikkate alınmalı ve belediyelerine ona göre katkı sağlanmalıdır. Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar, kısıtlı imkanlara rağmen ilçeye çekidüzen vermeye ve sorunlardan arındırmaya çalışıyor.

Bu arada Samsun'u turizm merkezi yapacaklarını söyleyen AK Partili milletvekillerine de bir çift sözümüz olacak: Lütfen Yakakent'i göz ardı etmeyin. Belediye Başkanı AK Partili değil gibi bir düşünceye kapılmayın. Zira seçimle birlikte CHP'den Belediye Başkanı seçilen Burhan Bayrakdar, tüm halkın başkanı olarak ayrım gözetmeksizin herkese eşit davranmaya çalışıyor. Yani olması gerekeni yapıyor. Sizler de olması gerekeni yapın ve Yakakent'in turizm merkezi olmasına katkı sağlayın. Ne dersiniz?

/Avni DEMİR 
03.11.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder