29 Kasım 2011 Salı

Neden Anadolu İmam- Hatip Lisesi?

Kökleri M. Kemal Atatürk'e daha sonra da eski CHP (1949)'ye dayanan İmam-Hatip okulları, bir dönemin iktidarlarının yumuşak karnıydı. İrtica, hilafet, saltanat ve benzeri kavramların yapay beslenme kaynağı olarak gösterilen İmam-Hatip okullarında okuyan çocuklar, bu ülkenin zencileriydiler. İmam- Hatipli öğrenci, aşağılanmanın ve dine karşı savaşın en önemli silahıydı. Hatta okullar arası müsabakalarda İmam -Hatiplilik psikolojik baskı ve aşağılayıcı unsur olarak kullanılırdı. Olağanüstü dönemin yöneticilerinin Milli Eğitimdeki ilk icraatları da İmam – Hatip okullarına yönelik olmaktaydı. Gün geldi, devran döndü. Fark dersleri vererek lise mezunu sıfatıyla üniversitelere girdiler. Her branştan insan yetişti.
              
İmam -Hatip Okulu mezunu doktor, mühendis, avukat, yargıç ve savcı olurdu ama subay olamazdı. Hatta çocuğunu bile bu okullara gönderemiyordu. Yani İmam- Hatip Okulu mezununa ülkeyi savunma komutanlığı çok görüldü. Bir zamanlar polis olmuşlardı. Fakat bu da göze batmıştı. O da ellerinden alınmıştı. Devlet kademesinde görev yapanlar okudukları liselere ya da çocuklarını İmam -Hatip Okuluna gönderip göndermediklerine göre tasnif edilmeye başlanmıştı. Oysa bu okullardan mezun olanların dindar olmasından başka suçları(!) yoktu. Galiba vatansever ve milliyetçilikleri de suçtu.
 
 Artık bugünlere geldik. İnsanlar çocuklarını bu okullara niçin gönderiyorlardı? İmam, vaiz, müftü olsun diye mi? Hayır, binlerce hayır! "Çocukları dinlerini öğrensinler diye gönderiyorlardı. Hala da aynı amaçla gönderiyorlar. Yeterli olmasalar da, yine en iyileridir, bunlar. Bunun için İmam -Hatip diyoruz. Bunun için Mehmet Akif Ersoy ANADOLU İMAM – HATİP LİSESİ DİYOR ve herkesi yardıma çağırıyoruz! Samsunlunun ve İmam – Hatip camiasının yüz akı bu proje, önümüzde ve önemli bir fırsatımızdır. Müslüman olarak, Samsunlu olarak!

Selam ve sevgi ile…

29.11.2011
/H. Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder