24 Kasım 2011 Perşembe

Amazonizm Ve Samsun' un Tarihine Kara Bir Leke!

Amazonizm, Amazon kültürünü ve tarihini Samsun'un bir parçası hatta kültürü ve tarihi haline getirmektir. Amazonizmi Samsun’un Tarihine ve kültürüne yamamaya çalışanlar aslında bu milletin tarihine ve kültürüne bilerek yâda bilmeyerek ihanet etmektedirler. Varolan Türk- İslam kültürüne alternatif üretmektedirler. İyi niyet sahibi olmaları,  sonucu değiştirmiyor.

Niyetleri samimi ise hatalarından dönmelerini bekliyoruz. Aksi halde Samsun'a ve Samsunlulara hakaret etmekten tarih onları yargılayacaktır. Neden mi? "Savaşçı kadın" anlamındaki Amazonlarla oynanmaya çalışılan bu oyun tarihi ve ilmi gerçeklere aykırıdır. Bir kentin yâda bir milletin tarihi ve kültürü,  hayali kuruntular ve ahlaksızlığın sembolü üzerinde inşa edilemez. Önyargılardan uzak yaptığımız alıntılara baktığımızda bunun yanlışlığını daha iyi görebiliyoruz.
               
—Amazonlar ağırlıklı olarak Grek ve Latin kültürü kaynaklıdır.
—Amazonlarla ilgili belli bir tarih kitabı yoktur.
—Tamamıyla mitolojiye dayanırlar.
—Amazonlar puta tapan ateisttirler.
—Amazonların anayurtları bazen belli bir bölge olarak gösterilirken bazen de aynı anda dünyanın değişik yerleri olabilmektedir.
—Bazı yazarlarca Amazonlar erkek eti yiyen, ok ve yayda usta barbarlar olarak tanımlanmıştır.
—Amazonlar, yeni gelen erkeği köle yapar, erkek savaşta on erkeği yenmedikçe ve sonra aynı gece on kadını memnun edemedikçe öldürülürdü.
—Amazonlar,  yılan Tanrıça kültüründe  "Yılana Tapanlar" olarak görülmüşlerdir.
—Amazonlarda sadizm örnekleri görülür. Yalnız erkeklere değil, erkek çocuklara da şiddet uyguladıkları bilinmektedir.
—Amazonlar, acımasız, inançsız, kültürel değerleri hiçe sayan topluluklardır.
—Amazonlar, yılın belli bir dönemini başka yerlerden aldıkları erkeklerle çiftleşme zamanı olarak ayırırlar. Doğan erkek çocuğu ya öldürürler, yâda babalarına iade ederler. Bazen de çocukları sakatlarlar.  Çiftleşme işini rast gele ve karanlıkta yaptıkları da olmaktadır…
              
Yukarıda verdiğimiz bilgilere baktığımızda Amazonlar ahlaksız, sadist, puta tapan, insanlık doğasına aykırı bir yaşamı sembolize etmektedirler. Bunları Samsun'a ve Samsunlulara yamamaya çalışmak bir gafletin sonucu değilse bir ihanet olduğunu düşünüyoruz. Bu ahlaksızlık sembolü miti Samsunluların parasıyla Samsunlulara yakıştırmak bir hacı belediye başkanına asla yakışmaz.

Samsunlular "onlar" değillerdir. Bu konuyu bir başka açıdan bir başka zamanda değerlendirmek umuduyla selam ve sevgiler…

24.11.2011
/H. Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder