29 Kasım 2011 Salı

Hızlı Tren

İktidar 2023 projesi yaptı... O tarihe kadar iktidarda kalacaklarından eminler ki yaptılar. Buna nasıl emin oldukları ayrı bir yazı konusu... Ancak burada 2023 yılına kadar yapılacak projelerin içinde, Samsun – Çorum - Ankara hattı veya hızlı tren hattı yok. Buraya kadar ne iktidarın, ne de muhalefetin diyeceği bir şey yok!
***
Peki tartışma nerede başlıyor...İktidar mensuplarının açıklamalarıyla... Önce Bakan Suat Kılıç'ın Bakan Binali Yıldırım'ın yanında, "Sayın Bakanımız bir yıldır gizli ve derinden bir çalışma yapıyor. Samsun-Çorum-Ankara demiryolu hattı. 170 km hat ile Samsun-Ankara demiryolu 900 km'den 400 km'ye inecek" dedi... Ardından AK Parti İl Başkanı Çetinkaya, "Ankara'da hızlı tren hattını takibe gidiyoruz" sözleriyle... Muhalefet de buna sert çıktı... "Hayal satıyorlar!" diyerek.
***

Burada bir anlaşmazlık var... İktidar mensupları "Projeye aldırdık. Yapımına başlıyoruz!" demiyor ki... Projenin 2023 programına alınması için çaba sarfettiğini söylüyor... Alınabilir mi? Evet! Alınmayabilir mi? Elbette!
***

Ama sözlerde uzlaşılan tek kelime ise 'hayal'... AK Partililer bir hayalin peşinden gidiyor... Olmasa bile olması için çaba sarfetmekten kim ne kaybedebilir ki? Bu memleket olmayacak şeyleri 'olmuş' gibi söyleyen siyasetçileri görmedi mi? Daha kazma vurulmamış tersanelerden gemileri denize indirenleri alkışlamadı mı? Eeeee... Gerek Bakan Suat Kılıç'ın, gerekse il başkanı Çetinkaya'nın sözlerinde yanlış yok gibi... Onlar, kendileri gibi birçok Samsunlunun kurduğu bir hayalin peşinde koşuyor... Olur ya da olmaz!
***

Böyle bir çalışma Samsun için gerekli mi? Bence olmazsa olmaz! Hatta sadece bu da değil, Samsun-Mersin arasında yeni bir demiryolu projesinin de peşinden koşulmalı... Hatta... İstanbul'dan Hopa'ya kadar bir başka Karadeniz demiryolu için şimdiden çalışma başlatılmalı... Çünkü böyle bir çalışma yapmanın kimsenin zararı olmaz... Mevcut iktidar başaramazsa... Sonrasında geleceklerden isteyecek hizmet taleplerimiz olur!
***

Yani... Ortada daha seçim yok iken yapılan çalışmaları eleştirmek yerine... "Bu çalışmayı destekliyoruz... Biz de takipçisi olacağız... İnşallah hayal ve vaat olarak kalmaz" diyerek takip etmek... Daha başta karşı olmak gibi bir duruş içine girmekten dahi iyi değil midir?

29.11.2011
/Erdem EROL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder