28 Kasım 2011 Pazartesi

Türkiye'nin en büyük Anadolu İmam-Hatip Lisesi


Evet, Türkiye'nin en büyük Anadolu İmam-Hatip Lisesi Samsun'da yapılıyor. Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alan… 80 derslik. İçinde laboratuarlar, etüt odaları, yanı başında konferans ve spor salonu bulunan bir İmam-Hatip Lisesi. Türkiye'nin en büyük ve en modern Anadolu İmam-Hatip Lisesi. Samsunumuzun manevi simgesi olacak bir abide. Nüfusunun %98'inin Müslüman olduğu bir ülkede herkesin, çocuğunu İmam-Hatip okuluna gönderme zorunluluğu yoktur ama bu okuldan mezun olan herkesle ilgilenmek durumundadır.

Nedeni ise, bu okullardan mezun olacak öğrencilerin Türkiye'deki dini hizmetleri organize edecek olmalarıdır. Çünkü İmam-Hatipler, Türkiye'de temel dini eğitim-öğretim veren yegâne kurumlardır.
İmam-Hatip okullarını bu açıdan değerlendirdiğimiz içindir ki, Canik bölgesinde inşa edilecek Samsun Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi olarak herkesi ziyaret ediyor ve yardım istiyoruz. Bu okuldan yetişecek binlerce müezzin, imam, vaiz, müftü ve din kültürü öğretmenleri ile diğer branşlarda yetişecek inançlı insanların amellerine ahirette ortak olmak için çalışıyor ve ortak arıyoruz. Bu eser, vereceği eğitim-öğretimin kapsamı açısından Samsun'un ve Türkiye'nin manevi onur projesi olacaktır.
                
Samsun'dan Ortaasya'ya ve Avrupa'ya uzanacak çağdaş, modern, manevi bir projedir. Bu proje kapsamında önce basınımızın temsilcilerini ziyaret etmeye başladık. Ekip Gazetesi'nden İsmail Temiz, Denge Gazetesi'nden Adnan Bahadır, Haber Gazetesi'nden Necdet Uzun, Olay Gazetesi'nden Mehmet Hazinedar ve Kanal S'den Ali Yılmaz beyleri ayrı ayrı ziyaret ettik. Sıra diğer basın temsilcilerimizde… Ziyaret ettiğimiz gazetecilerin destekleri fevkalade olmuştur, göz yaşartıcı tablolarla karşılaştık. Yönetim olarak, hepsinin ilgilerine ayrı ayrı teşekkür borçluyuz.

Samsunluların onuru, İmam-Hatip camiasının yüzakı bir proje olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ne yardım ayrıca bir onur ve kıyamet ışığı olacağına inanıyoruz. Bu okul gelecekte yalnız Samsunumuza değil; Orta Avrupa'dan Ortaasya'ya kadar uzanacak bir kuşak üzerinde vereceği milli ve manevi hizmet, yardım edenleri olduğu kadar Samsun'u ve Samsunluları da abideleştirecek ve yardımlarını ölümsüzleştirecektir. Bu manevi abideye yardım için aşağıdaki kanalları kullanabilirsiniz:
               
Albaraka Türk;1021582-1   IBAN NO: TR34 0020 3000 0102 1582 0000 01
Posta Çeki No;08845303
GSM;  0506 709 30 40  YA DA "İmam-Hatip yaz,3072'ye gönderin(İHH ile protokolümüz var)
Yardımlarınız için gelecek nesiller adına şimdiden teşekkür ediyor, neden  "İmam-Hatip" sorusunun cevabını bir başka yazıda vermek temennisiyle selam ve sevgiler diyoruz.

28.11.2011
/H. Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder