5 Kasım 2011 Cumartesi

Samsun'a Doğa Oteli

Memleketine yatırımları ve yardımlarıyla dikkatleri çeken Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk Samsun'a ilk doğa otelini kazandırdı. potansiyelinin fark edilmesiyle doğa, dağ ve kongre turizmi için uygun yöre kabul edilen Ayvacık İlçesi'ne turizm alanında ilk yatırım yine buralı olan  Galip Öztürk tarafından gerçekleştirildi. Ayvacık Gölü kenarında 14 dönüm arazi içerisinde yaklaşık 6 milyon lira harcanarak 44 yatak kapasiteli Legend Hotel Ayvacık doğa oteli yapıldı. Lüks tesiste 2 süit, 10 executive ve 10 cabana tipi misafir odalarıyla toplam 44 yatak kapasiteli otel 5 yıldız standartlarında gerçekleştirildi. Odaların tamamı göl manzaralı olup, doğayla baş başa mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için tasarlandı.
                
Otel bünyesinde Shiraz restoran, sıra dışı mutfak dekorasyonuyla, Türk, dünya ve yöresel mutfaklarından oluşan geniş bir yelpazede, seçkin menü alternatifleriyle bu gün müşteri kabulüne başladı. Resmi açılış Aralık ayı içinde yapılacak.
                
Kirazlık adası tesise tahsis edilerek, tekneyle ada turları, balık avlama, su ve doğa sporları gibi bir çok aktivitenin hizmete sunulması planlanıyor. Shiraz Restoranda her Cuma ve Cumartesi geceleri, farklı tarzlarda canlı müzik organizasyonları düzenleyerek, doğanın, lezzetin ve müziğin keyfini bir arada yaşatılması amaçlanıyor.
                
Doğa oteli işletmesini Zorlular Yemek Şirketi ortaklar kurulu Başkanı Ömer Zorlu üstlendi. Müdürlüğü'ne ise Burak Çubukçuoğlu getirildi. Otelin tanıtımını yapan İşletmeci Ömer Zorlu, Ayvacık Turizmine ilk katkıda bulunan ve oteli köyüne yapan Galip Öztürk'e teşekkür etti ve turizmde etkin yöre Ayvacık'ın olacağını söyledi.
                
Gerçekten 5 yıldızlı bir otel lüksünde yapılan Legend Hotel Ayvacık görülmeye değer. Bu tür tesislerin yapılması Samsun turizmini canlandıracak ve çok katkı sağlayacak. Samsun'u doğa oteline ilk kavuşturan Galip Öztürk'e Ayvacıklı çok şey borçlu. Yatırımlarıyla ve yardımlarıyla adını ön plana çıkaran Galip Öztürk'ü kutlamak, yeni yeni yatırımlar yapacak çokça Galip Öztürkler'in Samsun'da çıkmasını arzulamak hepimizin hakkı olsa gerek. Ne dersiniz?

Doğada görüntü avcılığı…

Deklanşöre doğa için basanlar gelecek yıl Vezirköprü'de buluşacak. Vezirköprü Kaymakamlığı'nın organizesinde ilçeye gelen Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneği üyeleri Funda Külahçı Gönendik ve Hakan Gönendik Kaymakam Ozan Balcı ile görüştü. Görüşmede ‘Doğada görüntü Avcılığı Yarışması'nın 2012 yılında Vezirköprü'de yapılması için görüş birliğine vardılar.

Doğa Sporları ve Anadolu doğası'nın belgelenmesi için yapılan bu yarışma Vezirköprü'nün görülmeye değer yörelerini gün yüzüne çıkartacak. Her yıl Anadolu'nun farklı yörelerinde düzenlenen Doğada görüntü avcılığı yarışması'nın 2012 yılında Vezirköprü'de yapılması deklanşöre basanları heyecanlandırdı. Vezirköprü'de coğrafi, tarihsel ve doğal yapılar bakımından yarışma için uygun ortam bulunuyor. Bu nedenle doğada görüntü Avcılığı Yarışmasına katılacaklar için de Vezirköprü farklı bir yer. Sadece Vezirköprü'mü? Şüphesiz hayır.
                
Karadeniz'in her köşesi bu yarışma için uygun. Farklı güzellikler, farklı yarışmalara renk katar. İsabetli bir karar ve ilgi görecek bir yarışma. Haydi hayırlısı.

/Avni DEMİR 
05.11.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder