24 Haziran 2013 Pazartesi

Turizm Şehri

Hafta sonu yok ki... Karadeniz can almasın... Suyla şaka olmaz... Hele Karadeniz'le hiç... Ama şaka yapan kim ki? Serinlemek için... Deniz keyfi yaşamak için denize girenin... Cesedi karaya vuruyor!

Yani turizm şehri olacağız ya... Otellerimiz, motellerimiz dolacak... Samsun turizmden para kazanacak ya... Ver babam ver gazı! Şunun şurasında zaten 2 ay var... 20 Haziran- 20 Ağustos... 20 Haziran öncesi su buz... 20 Ağustos sonrası ana işgali... Deniz analarından fırsat bulan girer suya... Ama o girişlerde de... Her an boğulma tehlikesi... Her an bir facia!
***
Daha yeni başladı deniz sezonu... Bismillah, peş peşe yiten canlar... Kaybolan sevgililer ve yarınlar... Tüm bunlar da gösteriyor ki... Turizm şehri oluyoruz, olduk demekle iş çözümlenmiyor... Dibe dalmak lazım... Karadeniz'de.... İnsanların tehlike yaşamadan deniz keyfi yapacağı alanlar oluşturmak... Bunları da ücretsiz hale getirmek... Sonra deniz kıyısını donatmak lazım! Kıyıyı donatsanız bile... Karadeniz'e inemedikçe... İki aylık... Ve bir ayağı kırık turizm olur! Yani... Deniz yerli turiste bakar... Yerli turist denize...
(…)

24.06.2013
/Erdem EROL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder