25 Haziran 2013 Salı

Canik’te İmam-Hatip Çalıştayı -1

22 Haziran 2013 Cumartesi günü Canik’te “İmam-Hatiplerin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu bir çalıştay düzenlenmiştir. Çalıştay, Canik Belediyesi’nin himayeleri ile gerçekleştirilmiştir. Söz konusu çalıştay, yerel gözükse bile aslında ulusal nitelikli bir çalışma idi.

Iğdır, Sivas Cumhuriyet, Bursa Uludağ ve 19 Mayıs üniversitelerinden gelen seçkin ve alanında uzman öğretim üyelerinin ve  Canik Müftüsü’nün tebliğleri yanında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden alanında yetkin Grup Başkanı’nın ufuk açıcı konuşmaları ve yerel katılımcıların görüşleri-önerileri biraraya getirildiğinde ortaya çıkan tablo; son derece memnuniyet verici olmuştur. Hafta içinde paylaşacağım bu öneriler Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden gelen Grup Başkanı Sn. Nafiz Yılmaz Beyin ifadeleri ile fevkalade yararlı olmuştur. Hatta kendileri, şahsıma, “Bu çalıştay bizim için, bizim yararımıza olmuş gibidir” ifadelerini kullanmıştır.

İl Milli Eğitim Md.den katılımın olmadığı fakat Canik Kaymakamı ile Canik Belediye Başkanı’nın katılımcıları yalnız bırakmadığı çalıştaya beklenenin üzerinde sivil toplum kuruluşlarının ve eğitim yöneticilerinin ilgisi olmuştur. Sabah 8:00’de kahvaltı ile başlatıp saat 16:00’da sonlandırdığımız çalıştay, ortaya konulan düşünce ve önerileri sonuç bildirgesi yanında Canik Belediye Başkanı Sn. Osman Genç Beyin çalıştay katılımcılarına verdiği söz gereği ayrıca kitaplaştırılıp gerekli kişi ve kurumlara ulaştırılacaktır.

Okuduğunuzda sizler de göreceğiniz gibi çalıştayın içeriği fevkalade zengin olmuştur; yararlı olmuştur. Yerel gözükse bile tebliğ sunan ilim adamlarımız ve seçilen başlıklarla ulusal nitelikli olmuştur. Bu ve buna benzer çalıştaylar taşranın sesinin Ankara’ya taşınmasına önemli katkılar sağladığına inanıyoruz. Katkı sağlayanlara minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Selam ve sevgi ile…

25.06.2013
/Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder