16 Kasım 2012 Cuma

Samsun’da Muhacir Bir Yazar

Yeni bir hicri yılın başındayız. Hicret kavramı, “Sevgili Peygamberimiz (SAV)’in Mekke’den Medine’ye göç etmesi” anlamına gelir. Bir başka ifade ile hicret; “Allah için bir yerden başka yere göç etmek” demektir. Muhacir kavramı ise,  Kur’ani olup hicret eden kişiye denir. Hicret günahlardan, anarşiden, yolsuzluktan kaçmaktır.  Muhacir ise bu göçü gerçekleştirendir. 

Samsun’da, bu anlamda bir muhacirimiz vardır.  Samsun’da yaşayan Muhacirimiz Yusuf Dokumacı Hocamız, PKK terörünün kurbanı olarak çocuklarını PKK’ya vermeme uğruna birini hala vücudunda taşıyan toplam dokuz kurşun yemiştir. Yusuf Dokumacı Hocamız,  bir taraftan çalışıp rızkını temin ederken, diğer taraftan İslama, İslami yaşama ve kültürümüze hizmet amacıyla küçümsenemeyecek çalışmalar yapmaktadır. Özellikle tasavvufi konuları açıklamaya yönelik kitaplar yazmıştır.

“Ayetler ve Hadisler Işığında YAŞAM, Ayetler ve Hadisler Işığında Tasavvufi YAŞAM ile Ayetler ve Hadisler Işığında ADAB-I MUAŞERET” adlı kitapları, bu çalışmalarının somut güzel örneklerdendir. 

Yazar Dokumacı; “Her Müslümanın inancını ve zahiri amellerini düzeltmesi ve güzel yaşaması için bir öğretici olan öğretmene ihtiyacı olduğu gibi, batini halini de güzelleştirmek ve nefsin ıslahı için bir mürşid-i kamile ihtiyaç vardır. Ahlak kurallarını ve görgüyü öğrenmenin adresi Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber (s.a.v) ‘in hadisi şerifleridir.” diyor. Yeni bir hicri yılın başında Şanlıurfa’dan ve Samsunumuza gelen muhacirimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Selam ve sevgi ile…

16.11.2012
/Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder