22 Kasım 2012 Perşembe

Makyaj Yerine Keşke İşinizi Yapsaydınız..

Samsun Büyükşehir Belediyesi 12 yıldır şimdiki ekiple yönetiliyor.. Yani A Takımı aynı kişilerden oluşuyor.. 'Sizin için' sloganıyla çıktılar yola..  Doğu Park, Batı Park derken, kavşaklardaki çiçeklere kadar 'güzel makyajlar yaptılar'.. Sülün heykelleriyle Samsun'u tanıştırdılar.. Sülün'ün ana diyarının Samsun olduğunu bu ekipten öğrendik..  Yetmedi, Batı Park'ta 'Amazon Köyü, Amazon heykeli inşaa ettiler'.. Meğer Amazonlar da atamızmış.. Bunu da öğrendik.. Uzay çatılı kafeler yaptılar... Türkiye'nin en kısa mesafeli teleferiğini de yine bu A Takımı yaptı.. 3 dakikada tamamladığın teleferik keyfiyle, manzara görmesen de Amazon Heykelleri'ni görebilmek mümkün..

Minik aslanlarla Samsun'un ilişkisini çözemedik ama, onları da 'sahilimize inşaa ettiler'.. Raylı sistemi getirdiler, Samsun'un ulaşımını kaosa döndürdüler.. Atakum'da raylı sistem çevresine yakın oturanlar ve üniversite öğrencilerinin dışında kalan vatandaşların çoğunluğu isyanda.. İlçelerden gelen yolcular sıkıntı içinde..

Alt bulvara, üst bulvara alt geçit, yaptılar.. Bulvarlara yollar açtılar.. Ama eski yerleşim yerlerinde yollar 'patates tarlasına' döndü.. Kentsel dönüşüm yaptık, yollar yaptık, çehreyi değiştirdik, görmüyor musunuz diyecekler şimdi.... İyi onları da yapmasaydınız bari, 12 yılda bu kadar da olacak elbette.. Görevin adı belediyecilik olduğuna göre, 'temel görevler bunlar zaten'..

Ama neyi atlamışlar biliyor musunuz?.. Öylesine makyaj çalışmalarına dalmışlar ki; Rahmetli Büyükşehir Belediye Başkanı Muzaffer Önder'in 20 yıl öncesi yaptığı alt yapıya o kadar  güvenmişler ki; oraya el atmamışlar.. Kentin nüfusunun nereden nereye geldiğini hesaplamamışlar.. Yer altı sularının hareketlerinin kentin ağırlaşan koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini fark etmemişler.. Göreve başlar başlamaz, "öngörü oluşturup", bu alt yapı yetmez bu kentin gelişimine dişe düşünmemişler..

Ve anlaşılıyor ki; geç kalmışlar.. Çünkü Samsunlu'nun makyaj hizmetlerle 'gözleri boyanırken, aslana, sülüne, teleferiğe bakarken', yerin altını onlar da fark edememişler.. Derken.. Yağmur yağdı.. Sel oldu.. Dereler taştı, sular evlere doldu.. 14 kişi can verdi.. Ve şimdi seferberlik başladı.. Derelerin ıslah seferberliği..

Makyaj bitti, gerçek hizmete dönüldü.. Cana mal olacak kadar gerçek ve önemli hizmetlere.. Derelerin ıslahından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi de şimdi bunu artık itiraf ediyor.. Genel Sekreter Kenan Şara'nın dünkü açıklamaları oldukça önemli.. 'Çok geç kalınmış diyor'.. 15 yıl önce yapılmalıydı diyor..  Evet ya öyle olmalıydı..  

Keşke siz de işinizi yapsaydınız da göreve geldiğiniz zaman yeraltına çok önem verseydiniz.. Samsun'un ihtiyaçları konusunda öngörüleriniz daha objektif ve gerçekçi olsaydı.. O zaman alt yapı ıslahı olsaydı da, o minik aslanları, sülün heykellerini şimdi yapsaydınız.. Hatta Amazon Köyü'nü.. Keşke, keşke zamanında bu ıslah çalışmaları olsaydı değil mi?..

Belki o zaman Yılanlıdere taşmaz, sel kapanları yeterli gelir ve 'TOKİ Konutları'nda kardeşleriyle can veren Bedirhanlar ölmezdi, değil mi?.. Kıssadan hisse gibi bir açıklama Kenan Şara'nın açıklaması.. 'Ben yaptım oldu demekle olmuyor'... Doğru, zamanında ve yerinde yapmakla oluyor'.. Ama her şeye rağmen Şara'nın açıklaması için 'tam zamanında' diyebilirim.. Ve 'bir o kadar da gerçekçi ve doğru'.. Doğru söze ne denir ki.. Kamuoyunu doğru bilgilendirdiği için teşekkür etmek gerekir..

22.11.2012
/A.YENER CABBAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder