16 Ekim 2012 Salı

Ulubay'ın Hayvanları 'Uruguay'dan Mı Geldi'...

Hayvan Hakları Konferansı’na ev sahipliği yapan Samsun'da ilginç şeyler oluyor.. Herhalde 25 ilden Samsun'a gelen HAYTAP temsilcileri hayvan severler, Samsun'a gelirken böylesine 'absürt bir durumla' karşılaşacaklarını hayal bile etmemişlerdir.. Konferansa katıldıktan sonra kentin tarihi ve turistik yerlerini gezecekler, sonra da Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı “Güçten  Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi”ni gezecekler 'övgüler yağdırıp, mutlu mesut Samsun'dan ayrılacaklardı..

Mutlu mesut ve gezi kısmı tamam da, Samsun'da bazı hayvan severlerin farklı bir gündemi var, il dışından gelen ve bizim bürokratların 'mutlu mesut olsunlar' diye geziden geziye koşturdukları hayvan severlerin gündemi çok başka.. Konferansı yaptılar, o akşam Samsunum1 Gemisi ile deniz sefasını da sürdüler ama Samsun'da aynı gün, bazı hayvan severler kendi derdine düşmüştü..

Bir hayvana yapılan kötü muamele nedeniyle tartışması nedeniyle Samsun Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay, 'yanık yanık' facebook'tan bağırıyordu.. '2400 lira para cezası nedeniyle hapse gireceğim. Lütfen hayvanlarıma bakın, ölmesinler" diye haykırırken, nedense Samsun'a 25 ilden gelen hayvan severler, "Oh oh Samsun'da düşkün hayvanlar, sokakta kalmayacak diye methiyeler diziyordu'..

Oysa, kendileriyle aynı duyguya sahip olan ve Samsun'daki düşkün hayvanlar için kendini paralayan, bırakın barınağı evinde 30'un üzerinde düşkün hayvan bakan Hayvan sever Başkan Hümeyra Ulubay hapse gidecek kimse 'tık' demedi.. Allah'tan, bizim gazete ve Atakum Belediyespor Başkanı Hayri Endönmez devreye girdi de, Ulubay hapse girmekten kurtuldu..

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kaç gündür çok yoruldu..  Gündüz HAYTAP'ın konferansına katıldı, gece de gemide deniz gezisi yaptırdı.. Samsun'da hayvan sever Hümeyra Ulubay'ın cezaevine gideceği ve hayvanlarına bakacak birilerini aradığı günlerce basında yer almasına rağmen, 'Sevaptır, yardımcı olalım, o hayvanlara' demedi ama Samsun'daki düşkün hayvanlara yaptığı barınağı il dışından gelen HAYTAP üyelerine bizzat kendisi gezdirip, efor harcadı..

Hatta orada söylediği sözler öylesine ilginç ki; sokak hayvanlarına bakım evi projesinin sadece bir sosyal sorumluluk projesi olmadığını, manevi yönden baktığını belirtip, "Muhtaç, ilgiye sevgiye ve bakıma muhtaç yüzlerce hayvana bir el uzatılmasının her şeyden önce büyük bir sevap olduğunu düşünüyorum" dedi. Keşke, basın bürosu günlük gazeteleri okuyup, kendisine '30 kadar hayvanın sahipsiz kalacağını, onlara sahip çıkmanın da sevap olduğunu'  hatırlatabilseydi..

Çünkü başkanın HAYTAP ile yoğun bir çalışma programı vardı üstelik. Yerel basına bakma fırsatı olmamış olabilir.. Hayvan sever Başkan Yılmaz hem 'bir başka sevaptan' mahrum oldu, hem de HAYTAP üyeleri kentte yaşanan paradoks karşısında sanırım şaşkına dönmüştür.. Ama belki onlar da yoğun gezi programından 'olayın farkında değildir' diyeceğim ama 'günlük yerel gazetelere' en azından haberlerimiz çıktı mı diye bir göz atma imkanı bulmuş olmaları lazım.. İşin aslı, günlerdir Samsun'da bu olay gündemde dururken, Atakumlu futbolcuların bile idmanlardan fırsat bulup, yardım için aralarında para topladığını ve Ulubay'ın para cezasını ödediklerini düşünürsek, bu vurdumduymazlığa söyleyecek söz bulamıyorum..

Sanki Samsun'daki kasabın, bakkalın, çöp kutularının köşelerinde duran hayvanları 'bizim hayvanlar da', Hümeyra Ulubay'ın cezaevine giderse bakıma muhtaç olacak hayvanları "Uruguay'dan gelen anguslar".. Ama sanırım HAYTAP temsilcilerine en güzel yanıtı bugün Hümeyra Ulubay verecek.. Para cezasını ödeyeceği adliyenin önünde, 'Yavrularım kimseye muhtaç kalmayacak' diyecek.. HAYTAP'lılara gelince; Ben onları anlamadım. Hayvanlara sahip çıkabilmek için il il dolaşırken, hayvan sevmek adına her şeyini, hatta özgürlüğünü bile ortaya koyan 'bir can dostu insana' karşı nasıl böyle duyarsız kalabildiler acaba.. Bürokratlarımızın eşliğinde 'Özel Samsun gezisini' unutmazsınız umarım..  Güle güle…

16.10.2012
/A.YENER CABBAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder