15 Ekim 2012 Pazartesi

Canik’te Yeniden

“Canik’te yeniden” diyoruz. “Canik yeniden” demiyoruz. Nedeni ise Canik’in, Belediye Başkanı Sn. Osman Genç tarafından gerçekten“ yeniden” inşa edilmiş olmasıdır. Seçildiği zaman makam arabasının patlayan lastiğini kefil ile yaptırabilen bir belediye başkanı, nasıl yaptı ki, yönettiği ilçeyi sosyal ve ekonomik yönden bu şekilde dönüştürmüş olabilsin? Bu dönüştürme çalışma ve başarıları bizce üniversitede en azından bir Yüksek Lisans Tezi’nin konusu olmalıdır.

Başarılı işadamlarınının başarı öyküleri, mevcut ve gelecek işadamlarına  “model” oluşturmak için yayımlandığı gibi, buradaki başarının dayanakları da anlatılmalıdır. Sosyal ve ekonomik dönüştürme çalışmalarına pekâlâ model oluşturabilir. Bunun için en azından bir “ TEZ’in” konusu olabilir diyoruz.

Bugün bizim üzerinde durmak istediğimiz konu aslında bu değildir. Ancak yazımızın başlığını da izah etmek durumundaydık. Türkiye’nin en büyük ve en modern Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni Canik’te açma girişimleri olmuştur. Elde olmayan bazı nedenlerden dolayı çalışmalar biraz sekteye uğramıştır. Ama hiçbir zaman bu sevdadan vazgeçilmemiştir. İmam- Hatip davası bir sevda olduğu kadar aynı zamanda milli ve dini bir amaçtır.

Bin yıldır milletin uğrunda canını feda ettiği dinin modern bilimle birlikte öğretildiği mekanlardır bu okullar. Milletimizin bu okullara rağbeti hep bu duygularla olmuştur. İslam dini bu milletin en önemli ve vazgeçilmez harcıdır. Bu duygularla Canik’te yapılması planlanan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi Yaptırma Derneği’nin ikinci olağan kongresi yapılmıştır.

İmarda yerini Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak tahsis eden  Sn. başkanın, yine hiç eksilmemiş destekleriyle inşallah Türkiye’nin en modern ve en büyük Anadolu İmam- Hatip Lisesi  yapılacaktır.
Şimdiye kadar emeği geçen herkese Samsunluların ve tüm dünya Müslümanlarının teşekkür borcu vardır. Bayrağı devralan yeni yöneticilere de başarılar diliyoruz. Evet, “Canik’te yeniden” diyoruz. Selam ve sevgi ile…

15.10.2012
/Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder