26 Eylül 2012 Çarşamba

Tanrıverdi’yi Kim Yanılttı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin ‘Samsun sahilini CHP değil, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptı” sözü tepkilere yol açtı. Tepkilere saygı duymak gerekir. Çünkü, hiç kimse emeğine başkalarının sahip çıkmasına seyirci kalmaz.  Kalmamalı da. Burada söyleyenden çok söyletene dikkat çekmek gerekir. Kim Sayın Tanrıverdi’nin kulağına üfledi bu yalanları? Onu bilemem ama bu tür söylemlerin AK Partililerin bir alışkanlığı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Hiçbir şey yapmadan çok şey yapmış görüntüsü, bunların eseri. Aldatmak ve başkalarının emeğini sahiplenmek, her şeyden önce günah. Bile bile ısrarcı olmak daha da günah.

Samsun’un sahili Yusuf Ziya Yılmaz öncesi de vardı. Bugün de var. Kemal Vehbi Gül, Muzaffer Önder’in emeklerini hiçe saymak kabullenilir şey değil Kemal Vehbi Gül denizi doldurdu, Yusuf Ziya Yılmaz düzenlemesini dahi beceremedi. Gül’ün ve merhum Önder’in emeklerini hiçe saymayı Allah reva görür mü? CHP’liler haliyle karşı çıkacak. Vehbi Gül ise asla affetmeyip veryansın edecek. Ya AK Partililer ne diyecek?

Bence sessiz kalmayı tercih edecek ama bir hatırlatmada da bulunmadan edemeyeceğim. Son zamanlarda AK Partililerin söylemleri olumsuzluklara yol açıyor. Hele hele geçmişte hizmet verenlere yönelik suçlamalar daha da öfkelendiriyor. Birbiri ardına geliyor. Ne diyorlar mı? Bizim geçmişteki fabrikalarımız ne oldu? Bizim ürettiklerimiz neden üretilemez oldu? Köyler neden boşalıyor?  İşsizlik neden artıyor? Yoksulluk neden bu denli arttı? Sanayici neden küçülüyor? Esnaf ve sanatkara ne oldu? Emekli, dul ve yetim neden çaresiz? Huzurumuza ne oldu? Bence AK Partililer son zamanlarda haddinden fazla hata yapıyor. Yapılan hataların doğru kabul edilmesi ise ürkütüyor. Hele hele gelecek endişesinin yaşanılması, güven ortamının yitirilmesi AK Parti için tehlike işaretleri veriyor. Bizden sadece hatırlatması.


Emekliye müjde mi?
Hani 2000 yılı öncesi emekliler için bir zam yapılmıştı ya, o zam yılbaşından itibaren ödenecek.
Ne kadar mı? En düşük 10, en fazla 300 lira. Hayli zamandır bu zam emeklilerin gözüne sokulurcasına hatırlatılıveriliyor. Zamdan alacaklardan biri olarak ‘Alın sizin olsun. Bırakın bizi rahat. Diyet ödememizi mi bekliyorsunuz?’ demekten kendimi alamıyorum. Hatta utanıyorum. Vereceğiniz mangıra, kopardığınız yaygaraya bak. Olacak şey mi bu? Oluyor işte!

İntibak Yasası kapsamında yürütülen çalışmalar tamamlandı. Samsun’da bin 849 emekli yapılan düzenlemeden yararlanacak. Bu emeklilerin yılbaşından itibaren maaşlarına 10-300 lira artış yapılmış olacak. Böylece geçen yıl yapılan zam, gelecek yıldan itibaren ödenmeye başlanmış olacak.
Allahaşkına birkaç gün önce yapılan zamlarla yılbaşına kadar emeklinin cebinden çıkacak para önümüzdeki yıl boyunca alacağı paradan  çok daha fazla değil mi? Her neyse, bu aldatmalar AK Parti iktidarına da bir gün ‘Biz nerede yanlış yaptık?’ dedirtecek ama iş işten geçmiş olacak. Geçmişten ders alamayanlar arasına bana öyle geliyor ki AK Parti de dahil olacak. Ne dersiniz?

26.09.2012
/Avni DEMİR
http://www.habergazetesi.com.tr/kose-yazilari/avni-demir/3052/tanriverdi-yi-kim-yaniltti-/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder