28 Eylül 2012 Cuma

Samsun Köy Gibi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ‘Belediye CHP’deyken Samsun köy gibiydi’ dedi. CHP’lileri çileden çıkarttı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Prof.Dr. Haluk Koç, ‘hadi canım sende’ dedi ve ‘Ne biliyorsun ki ne konuşuyorsun? Samsun’u bırak Manisa’ya bak’ diyerek tepki gösterdi. Haklı Sayın Koç. Hüseyin Tanrıverdi, Samsun’un geçmişinden haberdar mı? Yok. Bugününden bihaber mi? Yok. O halde birileri onu aldatmış. Tıpkı bizler gibi. Biz gerçekleri görerek aldatıldığımızı öğrendik. Sayın Tanrıverdi’nin bu şansı da yok. O aldatıldığı ile kalacak.

Samsun köy gibiydi. 1957 yılında Samsun’a geldiğimizde çocuktum, Kadıköy’e yerleşmiştik. Yani köyden köye gelmiştik. Komşularımızın çoğu çiftçilik yapıyordu. Çoğu da tütün üreticisiydi. Bugünün 56’ları, pazar günleri piknik alanıydı. Kefeli Sami’nin çiftliğini bilmeyen var mıydı?  19 Mayıs Lisesi şehir dışı idi.

Samsun küçük idi. Köy gibiydi ama aldatılmamış insanların huzur ve mutluluğu vardı. Var olan ile yetiniliyordu. Nüfus arttıkça, Samsun büyüdü.  Kent olunabilmesi için gayret sarf edildi. O günün imkanlarıyla büyümeye paralel hizmetler götürülmeye çalışılıyordu. Yapılan her hizmet ömürlüktü. Gelelim günümüze:

Samsun köy gibiydi, koca bir köye döndü. Bugünün şartlarında dahi halen kanalizasyon sorunu çözümlenmedi. Ulaşım kavga-gürültü gidiyor. Hizmet adı altında yapılan her şey ufak bir yağışta yerle bir oluyor. En büyük icraat halkı aldatabilmek için göz boyama oldu. Geçmişi arar, gelecekten ürker hale geldik. Buna neden de iktidardaki AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı.

Bu başkanın olumsuzlukları nedeniyle dikkatini çekmesi gerekenler, geçmişi suçlamakla doğruyu bulmaya çalışıyor. Var olan imkanlara rağmen, beceriksizlikler geçmişe yüklenilmeye çalışılıyor. Böylesi bir ortamda tepki gösterilmesi kadar olağan ne olabilir ki? Kısacası günümüzdeki tablo gelecek endişesine bizleri sevk etti. Günümüz sizin olsun, geçmişi verin bize. Ne dersiniz?

28.09.2012
/Avni DEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder