19 Eylül 2012 Çarşamba

Büyükşehir Varken

Büyükşehir Belediyesi varken... Yeni yeni fıkralar üretmeye gerek yok. Her eyleminde... Her icraatında... Bir fıkra var. Kahkahaya boğar sizi.
            ***
Önceki gün yazmıştık... Bisiklet yollarının halini... Tüm Türkiye'nin bisiklet sürücüleri, sanal ortamda dalga geçti. Nasıl geçmesin ki? Bindiniz bisiklete... Bisiklet yolundan başladınız sürmeye... Hayda... Önünüze yayalar çıktı... Bisiklet yolu dediğiniz mavi bir çizgi... Çizginin bulunduğu yer yaya kaldırımı... Kim kime yol verecek? Bunu hangi kitap yazacak?
            ***
Devam ettiniz... Kaldırım bitti, yol da... Aldınız bisikleti elinize... Diğer kaldırıma kadar... Bisiklet elde, siz yaya... Devam ettiniz... Kısa bir süre sonra elektrik direği, trafo ya da otobüs durağı karşılar sizi... "Yol buraya kadar" der gibi...
            ***
Sahilde binmek istediniz bisiklete... Sahil yolundaki bisiklet yoluna geldiniz... Aaaaa... O da ne? Yola barikat kurmuşlar... Bir de yazı asmışlar... "Bisiklet ve motosiklete yasak!" Yani... Yol var ama yasak!
            ***
Yani... Büyükşehir'in böyle hizmetleri oldukça... Fıkra yazmaya gerek yok! Yaz gitsin tüm icraatları... Güleriz, ağlanacak halimize dercesine! Fıkra niyetine.

14.09.2012
/Erdem EROL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder