28 Eylül 2012 Cuma

Köy ve Samsun

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, CHP'ye... "Belediye CHP'de iken Samsun köydü!" Yanıt CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'tan geldi... "Samsun sizde ama her yağmurda su basıyor!" Yani işin siyasi atışması... Taraflarca yapıldı... Geriye bakış açısı kaldı.
          ***
Polemiklerin dışına çıkarak, şu rahatlıkla söylenebilir... Samsun CHP döneminde de KÖY'dü... AK Parti döneminde de KÖY! İnanmayan açıp baksın DPT'nin kayıtlarına... 50 tane KÖY var... Biri de Samsun! Yani... Kalkınmada Öncelikli Yöre!
          ***
Mesela... Köylerde yağmur sonrasında çamur vardır... Samsun'da çamur da var,  kapalı yol da... Köyde yazın sivrisinek vardır... Samsun'da da var... Sahil, kumsal, plaj... Deniz kenarındaki köylerde var... Taflan'da bitti... Atakent ve Atakum'da da bitmek üzere...
           ***
Eh bir de 'Samsun neresi' sorusu var?  Samsun dediğiniz yerin içinde köy yok mu? Gördüğünüz her yer AK Partili belediyelerin mi? CHP'li belediyelerin yönettiği yerleri su basmıyor mu?
          ***
Yani... Karışık bir denklem... Samsun ve köy... Herkes şehrin bir yerinden bakıyor... Görmek istediği yeri... Baktığı kadar görüyor!

28.09.2012
/Erdem EROL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder