22 Eylül 2012 Cumartesi

Samsun Şehit Başsavcıya Ağlıyor...

Son 10 günde peş peşe 4 şehidini kara toprağın kara bağrına bırakan Samsun, bu defa da beşinci şehidi Başsavcı Murat Uzun'u cennete uğurladı. Elbette bütün Türkiye, bu ölümlerden büyük bir üzüntü duyuyor. Ama o tarifsiz acının en çok düştüğü yer olan Samsun acıdan kahroluyor. Aşağılık hainler asker, sivil demeden kalleşçe ölüm kusmaya devam ediyor. Hiç tanımadıkları, hayatlarında hiç görmedikleri insanları vahşice şehit ediyorlar. Herkese, her yere acı veriyorlar. Bu sayede güçleneceklerini, bu sayede taleplerine muhatap bulacaklarını umuyorlar. Gerçekten yüreklere sonsuza kadar devam edecek o acıyı bırakıyorlar. Şimdi Samsun, o yürek yakan acının en belirgin bir merkezi. Samsun hiç hak etmediği o acıyla kavruluyor, o acıyla isyan ediyor. Ne asker ne sivil kimse şehit düşmesin. Analar ağlamasın. Samsun avaz avaz haykırıyor. Artık yeter!

Aslında PKK terör örgütü devlete pusu kuruyor. Bu pusuda şehit düşenlerin asker ya da sivil olması, bu gerçeği değiştirmiyor. Amaçları ve hedefleri çok net. Devlet kurmak ve ülkeyi bölmek istiyorlar. Ama biz hala kendimizi kandırmanın hayal aleminde yaşamanın peşindeyiz. Bunların başka bir amacı yok... Eğer amaçları bu olmasaydı Tunceli'nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'a 19 Eylül 2012 günü lojmanında pusu kurup silahsız olmasına rağmen başından vururlar mıydı? Koruması olmayan ama herkesin sahip çıkması, herkesin kalkan olması gereken fedakar Cumhuriyet Başsavcımız Murat Uzun maalesef kalleşçe şehit edilmiş oldu. Mangalda kül bırakmayanlar, çözüm üretmek yerine maalesef bu ölümlere sıradan insanlar gibi lanet yağdırmaktan başka bir şey yapmıyor.

Bir şehit yakını olarak söylüyorum; 30 yıldır bu ülkede şehit veriyoruz. 30 yıldır bu haberleri veren medya suçlanıyor. Acaba bu haberleri saklayarak, bu cenazeleri milletin önünden kaçırarak bugüne kadar hangi terör olayı önlenebilmiştir. Acı tarifsiz, acı milletin acısı, şehit hepimizin şehidi. Elbette her şeyi bilme hakkımız var. Her şeyi kabul etmeme hakkımız olduğunu da biliyoruz. Açık ve net söylüyoruz, bizim şehitlerimiz üzerinden teröristlerle pazarlık ve görüşme yapılmasını içimize sindirmiyor ve kabul etmiyoruz. Kimse şehitlerimizi istismar etmesin, Oslo görüşmelerini de kabul etmiyoruz. Bu konuda herkes duyarlı ve hassas olsun. Yüreğimiz yanıyor, canımız acıyor, kahroluyoruz.

Terör örgütü silah bırakmıyor, kalleşçe saldırıyor, vahşice şehit ediyor. Tavizler terör örgütünü daha da azgınlaştırıyor. Bu gerçek neden göz ardı ediliyor? Her gün kaldırılan şehit cenazelerinin nedeni bu değil mi? Cumhuriyet Başsavcımız neden şehit edildi?

Samsun, şehit Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun için ağlıyor. Ama bu ağlama PKK terör örgütünü sevindirmek için değil. Bu ağlama Samsun dik ve duyarlı olduğu içindir. Bu ağlama, Samsun insani duygularla bütün insanları kucakladığı ve kimseyi ayırmadığı asla bir ayrılık istemediği içindir... Samsun her şehit acısında olduğu gibi şimdi de dik ve onurlu duruşuyla şehidini cennete uğurladı. Şehit Başsavcı Murat Uzun'a Allah'tan rahmet, eşine, çocuklarına, annesine, babasına, kardeşlerine Samsun'a, bütün Türkiye'ye, yargı mensuplarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Şehidimizin mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın...

22.09.2012
/Ayhan HAMLI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder