19 Eylül 2012 Çarşamba

Canik’te Türkiye’nin En Modern İmam –Hatip Ortaokullarından Biri Açılırken…

Yazının başlığı ‘’çok iddialı,, görülebilir. Ancak içeriğine bakıldığında bunun bir iddia değil, bir gerçek olduğu anlaşılacaktır. Türkiye’nin her yerinde ‘İmam-Hatip Ortaokulları’ açılmış bulunmaktadır. Açılan bu okulların donanımları yerel imkânlarla gerçekleştirilmiştir. Okulların bazılarına belediyeler, bazılarına da özel idareler sahip çıkmıştır.

Canik Belediyesi’nin yegane desteği ile Canik Fatih İmam-Hatip Ortaokulu’nun tüm sınıfları son sistem teknoloji (projeksiyon makinesi, akıllı tahta, bilgisayar, merkezi ses ve görüntü yayını sistemi) ile donatılmıştır.

Ayrıca fiziki mekan düzenlenmesinde eğitimde renklerin diline riayet edilmiş tuvalet ve lavabolar yeniden dizayn edilmiş, mevsime göre sıcak-soğuk su sistemi montajı yapılmış, sınıflara özel okulların ve dershanelerin kullandığı sıralar yerleştirilmiş, sınıf mevcutları ise Türkiye ortalamasının altında tutulmuştur. İmam-hatip okulları milletimizin ortak malıdır. Buralarda geçmişte öğrenim görmüş çocuklarımız bugün camilerde, gazete ve televizyonlarda, İslamı bize anlatan imamlarımız, vaizlerimiz, müftülerimiz ve ilahiyatlardaki hocalarımızdır. Bugün okuyanlar ise yarın çocuklarımıza ve torunlarımıza İslamı anlatacak ve öğretecek olanlardır.

Belirtmekte yarar vardır ki, bürokraside imam-hatip ortaokullarına yönelik pasif bir direniş ve iktidarın yerel siyasal güçlerince yeterince sahiplenmeme gibi bir atmosfer gözlenmektedir. Bu durum doğru ise fevkalade bir talihsizlik olduğunu düşünüyoruz. Bu okulları siyasi kavga ve intikam aracı yapanlar, ya da bürokraside sıçramasına engel görenler dünyada da ahrette de perişan olur.

Bu okullara sahip çıkmayan siyasilerimiz ile pasif direnen bürokratlar da yapabilecekleri ihanetin en büyüğünü yapmış olur. Bu okullar her şeye layıktır. Çünkü bu okullar milletimizi kaynaştıran ve ayrılmaz hale getiren en önemli harçlardan birini üretmektedir. Bu okullar geleceğimizin teminatıdır. Sancılarımız, bu okullarla uğraşanların bıraktıkları enkazın sonuçlarıdır. Bundan dolayıdır ki, Canik’te açılan imam-hatip ortaokulu, yapılabileceklerin en güzeli ile donatılmıştır.

Artık sıra genç, dinamik ve fedakar eğitim kahramanı öğretmenlerimizdedir. Onlar da bu bilinçle çalışacaklarına inanıyor, eğitim- öğretim yılının çocuklarımıza, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, aynı zamanda bir eğitimci olan Canik Belediye Başkanı ve Canik halkına eğitimimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyoruz. Selam ve sevgi ile…

19.09.2012
/Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder