17 Ocak 2013 Perşembe

Samsun İyi Yolda…

Hani şu iktidarın geçmişine veryansın ettiği Samsun var ya; iyi yoldaymış! Bu iyi yolda hedefe ulaşabilmesi için zamana ihtiyaç varmış! Zaman Samsun’u o beğenilmeyen geçmişindeki 7.liğe geri getirir mi? Çok zor. Zira Samsun hayli gerilemiş bir il. Şu an ki durumu 37’nci. Diyeceksiniz ki; rakamlarla söylemler birbirine zıt.
Gerçekten de öyle ama ağzı olan konuşuyor ve bol hayallerle iş yapacakları yerde avutma yolunu seçiyor. Baksanıza eski MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, geldiği Samsun’u yeni ekonomik alanlara yönelmede başarılı bir şehir bulmuş. Neye dayanarak? Dayandığı bir şey olduğunu sanmıyorum. Sadece AK Parti’nin bir alışkanlığı olan ileriye yönelik umut pompalayan sözler. Sadece Sayın Bolat mı böylesi konuşuyor? Hayır! Her AK Partilinin tercihi geleceğe yönelik hayaller. Baksanıza AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in iddiasına! Bu kalkınma 10 yıl daha devam ederse, 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girermişiz.

Sayın Demir yine alınacak ama 10 yıl önceki bu tür söylemlerinizin hangisi gerçekleşti? AK Parti gerçekten iyi niyetle hareket etmek istiyorsa iktidara geldikleri günden bu yana yapılanları var ise ortaya koymalı. Geçmiş iktidarları suçlayarak zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmak görünen gerçekliği yok etmez. Rutin hizmetler bir yana  AK Parti iktidarında Samsun’a kazandırılan bir tek yatırım var mı? Var olduğunu öne sürenleri açıklamaya davet ediyorum.

Samsun’un geçmiş iktidarlar döneminde kazanımları olan yatırımlar ne oldu? Ben söyleyeyim: Özelleştirme adı altında yok edildi. 10 yıllık bir iktidar yatırım adı altında örnek bir yatırım ortaya koyamıyorsa, gelecekten söz etmesi beklenilemez. Söz ediliyorsa; bugüne dek olan aldatmaların devamını sağlamaya yöneliktir. Kısacası ülkemizde hızla artan olumsuzluklar geleceğe umutla bakmaya engel teşkil ediyor. Tarımı yok edilen, sanayicisi hızla küçülen, esnaf ve sanatkarı çaresizlik içinde olan ülkemizde hayal pompalamaya çalışmak, kabullenilirliğini yitirdi. Bu böyle biline.

17.01.2013
/Avni DEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder