7 Ocak 2013 Pazartesi

Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi

Canik’te mevcut Fatih İmam-Hatip Ortaokulu ile birlikte bir de İmam-Hatip Lisesi yaptırma çalışmaları devam etmektedir.  Çeşitli nedenlerden dolayı ara verilmiş bu çalışmalara yeniden başlanmış bulunmaktadır.  Canik’te 38 bin metrekare alan üzerinde planlanan Anadolu İmam-Hatip Lisesi, alanında “Türkiye’nin en modern ve en büyük olma” özelliğini taşımaktadır.  Bu okulun kuruluş idealinde Ortaasya’dan Balkanlar’a kadar uzanan coğrafyada hizmet misyonu vardır.  Okul tamamlandığında inşallah hem bölgenin, hem de sözünü ettiğimiz coğrafyanın ihtiyacını karşılayacaktır.  Bunun için çok çalışmak gerekmektedir.  

20 bin metrekareden fazla kapalı alana sahip bu okul, İmam-Hatip camiasının ve SAMSUNLULARIN yüz akı projelerinden biridir.  Bunun için de çok çalışma ve bu hizmeti hayırseverlerle buluşturma gereği vardır.  Bu amaçla halkımızın himmetine başvurmaya karar verdik.  İl Müftümüz Sayın Hayrettin Öztürk Hocamızla önce 21 Aralık kararlaştırılmıştı fakat Diyanet Orta asya için camilerden yardım toplayınca bizim işimiz 28 Aralık’a ertelenmişti. 28 Aralık için tüm hazırlık ve görevlendirmelerimizi tamamlarken,  son anda Diyanet’in Suriye için yardım toplayacağını öğrendik. Hatta Denge Gazetesi Yayın Yönetmeni Sn. Bahadır teşvik amacıyla konuyu köşesine dahi taşımıştır. Bizim yardım toplama işimiz yine gelecek bir güne kalmıştır. Belirtelim ki, halkımızın yardımlarına muhtacız.

Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Samsunluların ve İmam-Hatip camiasının eğitime en değerli ve en büyük armağanı olacaktır. Herkes bir şey söyleyecektir ama bundan daha önemlisi ise,  herkesin gücü oranında milletimizin son kalelerinden biri olan bu eğitim kurumunun temeline bir harç, duvarına bir taş yerleştirmesidir. Herkesi, temeline bir kürek harç ve duvarına da bir taş yerleştirmeye davet ediyoruz.  Dernek, her gün Bağdat İşhanı’nın dördüncü katında mesai saatleri içinde bağışları kabul etmektedir. Hayırlarınız, aydınlığımızdır. Selam ve sevgi ile…

07.01.2013
/Mustafa GENÇ
http://www.habergazetesi.com.tr/kose-yazilari/mustafa-genc/3709/canik-mehmet-akif-ersoy-anadolu-imam-hatip-lisesi-/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder