18 Haziran 2016 Cumartesi

Zehir Mi Soluyoruz?

Samsun Mobil Santral ile yeni tanışmıştı. Kentte eylemler yapılıyor. Halk Mobil Santrali istemiyordu.
Özellikle Tekkeköy halkı. Yolu trafiğe kapatıp, ardından Mobil Santrali taşlamıştı. Kolluk kuvveti ile halk karşı karşıya getirilmişti.

O dönem Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Ferit Bernay, Mobil Hava Kalitesi Ölçüm Aracı’nı Tekkeköy İlçesi’ne göndermişti. Anlık raporlar alınıyor, rapor sonuçları halkla paylaşılıyordu. Tekkeköy İlçesi’nde bulunan fabrikaların, sürekli olmasa da anlık gaz salınımları ile doğayı kirlettiği OMÜ tarafından tescil edilmişti. Ferit hoca şehrini düşünüyordu. Tekkeköy halkının, Samsun halkının zehir solumasını istemiyordu. Ferit hocanın görev süresi sona erdi.

Hüseyin Akan rektör seçildi. İşte o günden sonra Mobil Hava Kalitesi Ölçüm Aracı’na ne oldu bilmiyoruz. Gören eden yok. Hüseyin Akan döneminde OMÜ’den hava kalitesi ile ilgili bir açıklama da yok. Samsunluların soluduğu havanın önemi yok birilerine göre. Aslında bu konu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün görevi. Elbette denetimlerini yapıyorlardır. Cezai işlem uyguladıkları fabrikalar da vardır. Fakat bunlar Samsun halkına ifşa edilmeli. Çünkü halkın sağlığı hiçe sayılıyor. Samsunlular bilmeli.

Nasıl ki Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, vatandaşı gözetip halk sağlığını tehdit eden firmaları kendi sitesinde ifşa ediyorsa. Bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da yapabilir. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan bu konuya el atmalı. Havayı kirletenle, kirleteni gizlemek arasında hiçbir fark yoktur, bizim nazarımızda.

/İsmail TEMİZ
18.06.2016
http://www.habereporter.com/yazarlar/ismail-temiz/zehir-mi-soluyoruz/24/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder