15 Haziran 2016 Çarşamba

Atakum Halkına Kazık

Atakum İlçesi’nin mimar olan bir belediye başkanı vardı. “Ben bilirim, ben mimarım” derdi. Seçilemeyen Metin Burma işte. Başkanlığı döneminde emanete sahip çıkamayıp, belediyenin kasası iki kere soyulmuştu. Başka kim olabilir.

Geçtiğimiz günlerde belediyenin yanlış imar uygulamalarından 25 milyon TL ödediği açıklandı. Siz de hemen şimdi geriden geliyorsunuz diyeceksiniz. Geriden geldiğimiz yok. Unutturmak istemiyoruz. Atakum halkının cebinden çıkan 25 milyon Türk lirasını. Ne kadar çıkacağı da belli değil. Açılan davaların hepsi sona ermemiş.

Bunun bir sorumlusu olmalı. Fatura neden halka çıkartılıyor? Neden Atakum halkı birilerinin yaptığı yanlışın sorumlusu oluyor? Yanlışı yapan cezasını çeksin. ‘Ben mimarım, ben bilirim’ demekle olmuyormuş. Mimar olmak, kural-kaide bilmek anlamına gelmediğini bilmek gerekirmiş.

Ödenen para konusunda Atakum halkının suçu nedir? Sayın İshak Taşçı’nın bunu açıklaması gerekir.
Atakum İlçesi’ne ikametini aldıran vatandaşlara anlatması gerekir. “Bu ilçeye taşındığınız için, son seçimde tercih edilmeyen Metin Burma’nın yanlış imar uygulamalarından doğan ve doğacak olan borcu ödemek zorundasınız.Bunu bilin ona göre ilçeye ikametinizi yani adresinizi taşıyın” demesi gerekir. Anlatılmadığı takdirde İshak Taşçı da suçludur. Birde seçim kampanyasında ne diyordu hatırladınız mı? “Herkes Hayal Eder Tecrübe Yapar” Güler misin, ağlar mısın.

/İsmail TEMİZ
15.06.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder