15 Haziran 2016 Çarşamba

Cemal Yılmaz Demir Ve İhl

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in ilimiz ve ilçelerimizdeki İmam Hatip Liselerinin açılması ile ilgili konuda gösterdiği hassasiyet ve özveriyi, halkın içinden biri olarak takdirle karşıladığımı belirtmek isterim ve taban olarak  da bu ulvi amacın gözden kaçırılmaması gerektiğinin altını önemle çiziyorum..! Kendisini uzaktan tanıdığım kadarıyla çizgisinden ayrılmadı ve amacını da hiç unutmadı. Biz onu iktidarın en güçlü olduğu zamanlarda da tanıdık, ne bir güç sarhoşluğu içinde bulduk nede şımarıklığı içinde gördük.

Tabi ki insanların dünyadaki ihtiyaçlarına katkı sağlamak ve onların sıkıntılarına çözümler bulmakta mukaddes bir amaç bu yolda eleştirildiği konularda olmuştur, takdir edildiği birçok konularda olmuştur. Ama bu okulların açılması başka bir amaçtır ve çok önemlidir..! Bizim en çok takdir ettiğimiz konu budur.. Çünkü bu okulların açılması, inançlı ve ahlaklı nesillerin yetişmesinin devamını sağlamak ve bir insanın buna vesile olması için, bir insanın zeki bir ahiret yatırımcısı ve girişimcisi olması gerekir. O bunu başardı.. Kimileri iktidarın sarhoşluğunda bu dünyada servetine servet katarken birileri çıktı ahiretine daha güzel bir amel katmaya çalıştı.!?  Bu bir bakış ve görüş meselesidir. Ulvi olanı dünyaya değişmek herkesin peşinden koşacağı kolay bileceği bir lokma ve mesele değildir. Kim ne söylerse söylesin veya neye inanırsa inansın, ister çekememezlik ister yağcılık desin o tarafa iltifat dahi etmeyiz.. İşimize bakar, gözlerimizin gördüğü hizmete, kulaklarımızın duyduğu sözlere bakarız., sonrada inandıklarımızı söyler şahitlik ederiz..

Biz şahidiz; dünyanın her yerinde zulmün hüküm sürdüğü bölgelerde hep mazlumların yanında oldu. Sadece bu mu hayır.! Filistin meselesi ve Suriyeli mültecilerle alakalı gösterdiği hassasiyeti de kamuoyu tarafınca da malum. Fazla uzatmaya gerek yok zaten. Akıllı insan, bir işin başında sonunu görebilen insanmış. Önceden akıbeti bilen erkenden tedbirini alabilen insan demekmiş. Cemal Ağabeyimiz bunu başardı. Çünkü akibetin ne olduğunu inançlı insanlar iyi bilir ve ona göre yatırımını yaparlar. Herkes kendi yatırımına baksın.!?

Cemal Yılmaz Demir, en büyük başarının ve kazancın, ecdadın manevi ihtiyaçlarına cevap vermek olduğunu, Allah rızasını kazanmanın ve inançlı nesillerin yetiştirilmesinin ne kadar önemli bir mesele olduğunu bize gösterdi.. Büyüklerin ve ecdadın, milletin duasını almanın önemini bize çok güzel vurguladı. Milletvekilliği dönemlerinde hep bu konuyla anıldı bu konuyu kendine hedef çizdi. Çünkü bunun ne kadar önemli bir ahiret yatırımı ve ameli olduğunu, hizmet ettiği görüş açısından da çok iyi biliyor..! Allah razı olsun kendisini de mücadelesini ve gösterdiği tevazusunu da ayakta alkışlıyorum. Vekilliği döneminde bu güzel samsunumuzu onurlu, başı dik ve tevazulu duruşuyla en güzel bir şekilde de temsil ettiğine canı yürekten inanıyorum..!

Ne yazık ki bize aslımızı ve amacını unutturan, şu konfor ve zevk düşkünlüğümüz saklanamayacak kadar ortada ve aşikarken, ahlaki değerlerimizin gittikçe azaldığı, vefa ve sadakatin kalmadığı, menfaat ve hırslarımızın çoğu kez inançlarımızın önüne geçtiği bu zaman da bulunduğu şu konum itibariyle böyle bir imani hassasiyeti göstermesi açısından da Cemal Yılmaz ağabeyimizi kutluyorum..! Biz olsaydık onun yerinde ne yapardık bir vekil olarak düşünmek bile istemem.!?

Kıymetli Yazar Ahmet seven ağabeyimiz paylaştığı bir notu bu yazıyı yazmama ilham oldu oda şu; Yavuz Sultan Selim, Mısır seferini kazandığı zaman, şehrin muhteşem kalabalığı alkışlamak için onu bekliyorlarmış fakat o bir türlü buna rağmen şehre girmek istemiyormuş.. Bunu gören vezirlerinden biri ona şehre neden girmiyorsunuz diye sorduğunda..! Yavuz şu muhteşem cevabı verir:

"Efendi, sen bizi hâlâ tanıyamadın mı? Biz; şan, şöhret ve alkış toplamak için değil, Allah rızasını kazanmak için savaşırız."

Çok manidar bir söz..! Allah .gösteriş yapmayanlardan kılsın bizleri..şan ve şöhret için çalışanlardan değil. Sağlıcakla kalın.

/Ali KORKMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder