27 Nisan 2016 Çarşamba

Samsunda Güzelliklerde Oluyor

Bu gün Samsun da olan güzelliklerden bahsedeceğim ama bir parantez açarak Samsun Makine Sanayi’nin Adana’ya kurduğu fabrikanın açılışının Cumhurbaşkanımız tarafından yapılmış olmasının sevincini mi yaşayayım üzüntüsünü mü? Hadi biz sebepleri bırakıp olumlu yönünü görüp Samsun’lu bir sanayicimizin başka şehirlere yatırım yapmasından, fabrika kurmasından mutluluk duyuyoruz kendilerine başarılar diliyoruz.

Samsun son yıllarda sportif faaliyetler bakımından birçok alanda ulusal ve uluslar arası faaliyetlere ev sahipliği yapmakta bu faaliyetlerin Samsun’a alınmasında emeği geçen ve bu tesisleri bu şehre kazandıranlara teşekkür etmek gerekir. Sondan başlayalım. Samsun’da 2017 işitme engelliler olimpiyatları yapılacak 120 ülkeden misafir davet edilecek bir önceki olimpiyatlar Sofya’da yapılmış 90 ülkeden katılım olmuş yani önümüzdeki yıl şehrimiz şenlenecek.

Canik belediyesi bayan basketbol takımı Avrupa kupalarına katılma hakkını kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Büyükşehir belediyesi anakent basketbol takımı 1. lige çıkmak için önünde bir engel kaldı inşallah başarabilirler.2016 Rio Olimpiyatları Boks Avrupa Kota elemeleri de Samsun’da gerçekleştirildi.

Judoda grand prix 2016 müsabakaları da Samsunda yapıldı bu müsabakalara 70 ülkede 236 sı erkek 397 sporcu katıldı bir nevi Rio Olimpiyatları vizesi anlamını taşıyan müsabakalar Samsun’u şenlendirdi. Uluslar arası yıldız basketbol turnuvası 2 kıtadan 12 takımın katılımıyla Samsun’da yapıldı. Galatasaray ve Fenerbahçe bayan basketbol takımları arasında oynanan Cumhurbaşkanlığı kupası final maçı yine Samsun da yapıldı.

Bu saydığım organizasyonların kısa bir süre içinde yapılmış olması Samsun da spor altyapısı bakımından ciddi yatırımların yapıldığının göstergesiydi. Tabiî ki bu organizasyonları buraya alabilmekte bir başarıdır emeği geçenlere teşekkür ederken yeni stadımızda bir milli maç izlemeyi arzu ettiğimizi sayın spor bakanı Çağatay Kılıç’a iletmiş olalım.

Türkiye de spor ve spor altyapısı yıllarca ihmal edilmişti bu iktidar döneminde ciddi denebilecek yatırımlar yapılsa da yine eksik ve yetersiz kalmaktadır Türk gençliğini spora yönlendirerek çalışan, dinamik ve üretken hale getirmeliyiz bunun için ise daha çok yatırım, daha çok sporcu sloganıyla çok çalışmalıyız. İnşallah finali de Samsunsporun süper lige çıkışıyla taçlandıracağız bu şehir bunu hak ediyor bu şehir iki sezondur haksızlığa uğradı inşallah üçüncüsünde bunu başaracaktır.

Spor  bir yarış aracı,spor bir zeka geliştirme aracı,spor bir çevik olma aracı,spor bir dinç kalma aracı dır sporu bu manada  gören çocuklara ve gençlere ihtiyacımız var ne kadar çok çocuğumuzu ve gencimizi sporla buluşturursak o oranda sağlıklı nesiller yetiştirme ihtimalimiz artar. Spor yapan insanların devlete de yükü de az olur uzun vadede bu yatırımların faydası görülecektir tabiri caizse bu yatırımlar kendini amorti edecektir.

/Adnan ÖZ
27.04.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder