25 Ağustos 2012 Cumartesi

Amazon Köyü 2 Milyon Liraysa, Aslanları Düşünemiyorum..

Samsun'un Batıpark'ı öylesine önemli bir bölge haline geldi ki; yatırımları 'emiyor adeta'.. Aslında vatandaşlar, biz, hepimiz 'ne yapılıyor acaba, ne alakası var bu kentle' diye aslana, Amazonlara bakarken, bir şeyi atlamıştık.. Bunlar kaça mal oluyordu. Samsun'un önceliklerine göre 'hizmet getirilsin, sorunları çözülsün' diye gönderilen ödeneklerden ne kadarı bu işlere gidiyordu.. Neyse ki; Amazon Köyü yapıldı da 'bir kaç çadır ve bir kaç heykelden oluşan köyün aslında kaç liraya mal olduğunu ve paralarımızın nerelere gittiğini görme imkanı oldu'.. Belki yine fark etmeyecektik de, Samsun'u sel vurdu.. Sel vursa da anlamayacaktık belki ama bu kez 14 can verdik..  Can verince savcılık devreye girdi, devletin gözü Samsun'a döndü. Dereler, yollar, alt yapı  hepsi gündeme gelmeye başladı.

Bodrum katlarda insanların boğularak öldüğünü görünce ancak aklımız başımıza geldi de 'bodrum katlara iskan yok dedik'.. Nasıl yönetiliyoruz ama fark edebiliyor musunuz?.. Tecrübe ederek, can vererek, malımızı kaybederek Samsun düzene giriyor.. Kentsel dönüşüm diye otobüslerle Samsunluları gezdirenler şimdi koltuklarına oturmak zorunda.. Çünkü yağmur yağdı, şapka düştü, dereler 'çağlayan oldu', Samsun'un gerçek yüzü ortaya çıktı.. Sizin için demişlerdi ama 'bizim için' yapılanlar, yapılmayanların altında kaldı.. Sildi götürdü ne varsa.. Alt yapı, üst yapısızlığı taşıyamadı.. Patladı, haykırdı, taştı..

Ama bakın biz 'can ve mal derdine' düşmüşken, yağmur yağarken kabus yaşarken, Büyükşehir Belediyesi 'sizin için dedi ve Amazon kadınlarını, çadırlarını konduruverdi Batıpark'a.. Selzedelere 'üzüldükleri için' gemide çiftetelli oynatan, dürüm ekmek ikram eden zihniyet bizlerden, sizlerden çabuk unutmuş olmalı ki; selin yaptıklarını, biraz  daha neşelenelim, gezelim istemişler.. Yağmur yasın dursun. Bayramın birinci günü bile insanlar korkudan ne yapacağını şaşırsın. Yüz metrelik yolu gidemesin.. Olsun.. Bunlar yaşanabilir..

Ama Amazon Köyü gerekli Samsun'a.. Mutlaka yetiştirmemiz lazım, demişler ve bizim için çarçabuk bitirivermişler.. Tam tamına da 2 milyon lira harcamışlar.. Dün CHP İlkadım İlçe Başkanı Erkan Akyüz, anlatıyor. Ben inşaatçıyım. 40 sosyal konut yapılabilir o  parayla diyor.. 3 derenin ıslahı da tamamlanabilir.. Alt yapıya da harcanabilir.. Ama sadece o parayı oraya niye harcamışlar mı önemli sizce..  Başka boyutta var bu bilgiler ışığında.. Bir kaç kıl çadır, 28 kadın heykeli 2 milyon lira eder mi, o  da çok önemli.. İşte bu sorunun yanıtını arayacak şimdi CHP'nin Büyükşehir Meclis üyeleri.. Yani bu kıl çadırlarına 'KIL' oluşmuşlar açıkçası..

İl Başkanı Mehmet Atalay, "dün niye bu kadar maliyetli" diye soruyordu.. Önümüzdeki hafta da meclis üyeleri Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'a soracak.. Bir çadır kaç liraya mal oldu. Bir heykelin bedeli nedir?.. Gerekliliği ve önceliği geçtik ama vatandaş, "O kadar eder miymiş. Samsunlu'nun parası harcanırken, o projeye bu bütçe ile nasıl onay verilmiş o da sorulacak'.. Ama benim asıl merak ettiğim, köyün rakamlarını duyunca aslanların bedelini merak ettim..  

7 ayda 50.4 milyon lira ödenek alan Samsun Büyükşehir Belediyesi, acaba ne kadar paramızı 'aslan, sülün, Amazon Köyü ve çizgi film kahramanları heykellerine harcamış. Yanıtı şimdiden merak ettim, desem yeridir..

25.08.2012 
/A.YENER CABBAR
http://hedefhalk.com/root.vol?title=amazon-koyu-2-milyon-liraysa-aslanlari-dusunemiyorum&exec=page&nid=445644

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder