29 Ağustos 2012 Çarşamba

Vatandaş Köprüyü Kaçak Mı Yapmış..

Samsun'un ne kadar kötü yönetildiği, belediyeciliğin ne kadar umursamazca, makyaj siyasetiyle yapıldığı, yaşanan sel olaylarıyla nasıl da su yüzüne çıktı.. Ne kent ama, dedirtiyor adeta su fışkırdığı her yerden.. İsteyen istediğini yapıyor. Bırakın kaçak yapı yapmayı köprü bile yapmış vatandaş.. Hem de kentin merkezinde, kaçak olarak.  Mevzuatlara aykırı bir şekilde, yapmışlar köprüyü ne Büyükşehir'i ne alt belediyeyi ne de DSİ'yi takmışlar.. 7 yıl önce çakmışlar köprüyü orada 'gecekondu' olarak.. Garip geliyor değil mi, böyle yazınca. Hadi canım dedirtiyor.. Garip ama gerçek aslında!

Atakum Kürtün çayı üzerinde yıkılan köprüden bahsediyorum. Samsun otogarına 5 kilometre mesafede.  Son selde çöktü köprü. 15 hane ve bir firma bu köprüyü kullanıyor. Bakmışlar ki; belediyeden hayır yok, kendileri yapmışlar köprülerini.. Can güvenliklerini bir bakıma sağlama almışlar.. 7 yıldır da kullanmışlar.  Bu köprüyü yaparken her şeyini de kendileri temin etmişler..

Devlet baba sanırım o sırada, 'bize dokunmasınlar' da ne yaparlarsa yapsınlar demiş. Yoksa görülmez mi, koca köprü.. Görmemişlerse sorun daha büyük zaten.. Sanırım o sırada Batıpark'taki Amazon Köyü ve sevimli aslanların nişaalarıyla meşguldüler.. Çok gerekli ya Samsun'a.. Önceliklerimizin en başında geliyor.  Amazon kadınları olmadan tek başına 19 Mayıs şehri olmak Samsun'a yetmez.. Aslanlar da Samsun'un, mitolojik çağında ormanlarımızda yaşarmış galiba..

Amazon kadınlarımızla birlikte aynı dönemdeler mi yaşadılar bilmiyorum ama, o yıkılan köprünün imar olmadan vatandaşlarca yapıldığını Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt'tan öğrendik.. Yani gerçeğimizle yüz yüzeyiz.. Vatandaş köprünün yapılması için Büyükşehir Belediyesine sesleniyor ama nafile.  İmar planlarında yoksunuz..

Büyükşehir'in imar planları içinde 2 milyon lira harcanarak, heykelden kadınların bulunduğu Amazon Köyü, minik aslanlar var ama aynı zamanda seçmen olan, Kürtün çayının karşısında yıkılan köprü nedeniyle mahsur kalmış vatandaşlar yok.. Ve yeni köprü de yapılmayacak.. Yoksunuz kardeşim. İmar planına uymuyorsunuz siz.. O köprüyü de o zaman nasıl yaptınız bilmiyorum.  Kim izin verdi, kim göz yumdu.. Hepsi muamma..

Bırakın köprü yapılmasını, derenin akışına yıkıntı nedeniyle zarar verdiniz, imar planında olmadan köprüyü nasıl yaptınız, DSİ'nin mevzuatına uymuyor filan derken, bir ceza makbuzu gelirse şaşmayın.. Bence yapın yaşadığınız mahallenin adını 'Amazon Köyü çıkmazı', bakın nasıl 'imar planı içine alınıyorsunuz'.. Bu dönemde mitolojik döneme ait olacaksın.. Heykelin olsa yeter.. Bak o zaman Venedik gibi, gondolla hizmet almıyor musun?.. Sahi 2 milyon liraya sizin oraya kaç köprü yapılır acaba.. Hani imar planında olsanız diyorum.. Olmaz ya, hadi olsa…

29.08.2012
/A.YENER CABBAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder